%73 diyor ki: Ekonomik krizin kaynağı iktidarın politikaları

%73 diyor ki: Ekonomik krizin kaynağı iktidarın politikaları
Yöneylem Araştırma’nın anket çalışması, halkın ekonomik krizin nedeni olarak ‘ekonomi politikasındaki yanlışlıklar, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve liyakatsizliği’ gösterdiğini ortaya koydu.Yöneylem Araştırma,...

Yöneylem Araştırma’nın anket çalışması, halkın ekonomik krizin nedeni olarak ‘ekonomi politikasındaki yanlışlıklar, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve liyakatsizliği’ gösterdiğini ortaya koydu.

Yöneylem Araştırma, halkın ekonomik krize bakışını ve hanelerin durumunu ölçmek için 27 ilde 2488 kişiyle anket çalışması yaptı. Veri derleme çalışması 3-6 Mart’ta yapılan araştırma, halkın yüzde 95’inin en önemli sorun olarak "ekonomik kriz" ve "hayat pahalılığı, enflasyon"u gördüğünü ortaya koydu.

‘Siz de dahil olmak üzere hanenizde iş arayan/işsiz biri var mı?’ sorusuna katılımcıların yüzde 41,2’si ‘Evet’ yanıtını verdi. İktidarın krizlerin sorumlusu olarak gösterdiği “dış güçler” de ankette hayli destek buldu. Ankete katılanların yüzde 35,1’i iktidarın “Krizlerin kaynağı dış güçler” söylemine inanıyor.

Ankete verilen yanıtlardan çıkan sonuçlar şöyle:
Ankete göre halkın yaklaşık yüzde 73’ü, ekonomik sorunların nedeni olarak ekonomi politikalarında yapılan yanlışları işaret ediyor.
Yüzde 56,4 ise ekonomik sorunların nedeni olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini gösterdi.
Yüzde 67’lik kesim ‘yönetimde liyakatsizlik ve kayırmacılık’ dedi.