1.5 milyon doz muamma

1.5 milyon doz muamma
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşısının Türkiye’ye geldiği yönündeki iddialara yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na...

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Aytun Çıray, 1,5 milyon doz Pfizer/Biontech aşısının Türkiye’ye geldiği yönündeki iddialara yönelik Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü Mücahit Özdemir’in Alman Pfizer/Biontech işbirliği ile üretilen ve etkinliği yaklaşık yüzde 94,5 olan aşılar ile ilgili 31 Aralık 2020’de 4,5 milyon dozluk anlaşma yapıldığının ve mart sonuna kadar bu aşıların ülkemize geleceğinin açıklandığını söyledi.
‘AŞI MESELESİ SONUNDA BİR SKANDAL HALİNE GELMİŞTİR’
Yapılan açıklamaya göre aşının temininde ve tesliminde bir gecikme olmayacağının, geldiğinde de risk gruplarına göre sırayla uygulanmaya devam edeceğinin söylendiğini belirten Çıray, “Aşı meselesi de sonunda bir skandal haline gelmiştir. Artık şeffaflık ve güvenilirlikle yakından uzaktan bir bağı kalmayan AKP yöneticilerinin el altından aşı getirtip kendi üyelerine ve seçmenlerine yaptırıyor iddialarına dahi şaşırılmayacak duruma geldik” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Geçen günlerde CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Bloomberg’in haberine göre AB’den Türkiye’ye 1.5 milyon doz aşı ihraç edilmiş göründüğünü ve ilaçların el altından kullanılıyor olabileceğini iddia etmişti. Emir Twitter mesajında, “Haber doğruysa Pfizer aşısı çoktan gelmiş ve el altından kullanılıyor olabilir. Artık açıklama yapmayacağım diyerek bizi yabancı ajanslara muhtaç eden bakandan acil açıklama bekliyoruz” demişti.