1 dakika gecikmeye anında soruşturma

1 dakika gecikmeye anında soruşturma
Japonya’da, Tokyo ve Osaka'yı bağlayan Tokaido hattında 160 yolcuyu taşıyan trenin bir dakika gecikmesi, soruşturma açılmasına neden oldu. Çorlu tren kazasında 25 yakınını kaybedenler ise 3 yıldır, yargılanma pahasına adalet...

Japonya’da, Tokyo ve Osaka'yı bağlayan Tokaido hattında 160 yolcuyu taşıyan trenin bir dakika gecikmesi, soruşturma açılmasına neden oldu. Çorlu tren kazasında 25 yakınını kaybedenler ise 3 yıldır, yargılanma pahasına adalet arıyor.

Guardian’ın haberine göre, Japonya'nın shinkansen hızlı trenlerinden birini kullanan makinist, saatte 150 kilometre hızla seyrederken lavaboya gitmek için yerinden ayrıldı. Trenin, bir dakika rötar yapması dakikliğiyle ünlü bir ülkede soruşturma başlatılmasına neden oldu.

Makinist hakkında disiplin soruşturması başlatıldı. 36 yaşındaki makinist ifadesinde, karın ağrısı olduğu ve lavaboya giderken yerini deneyimsiz bir kondüktörün almasını istediğini belirtti.

HALKTAN ÖZÜR DİLENDİ

Treni işleten JR Central'dan kıdemli bir yetkili olan Masahiro Hayatsu, yaptığı açıklamada makinistin eylemlerinin "son derece uygunsuz" olduğunu söyledi. Hayatsu, halktan da özür diledi.

KUTU/3 YILDIR ADALET BEKLİYORLAR

8 Temmuz 2018 tarihinde Çorlu yakınlarında meydana gelen tren kazasında, 25 kişi ölmüş 317 kişi yaralanmıştı. Başta kazada oğlu Oğuz Arda'yı kaybeden Mısra Öz Sel olmak üzere mağdurlar,  3 yıldır yargılanma pahasına mahkeme kapılarında adaletin yerine gelmesini bekliyorlar.