1 günde şartlar değişti

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 16, 2022 / 08:01

AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tanıtımını yaptığı sosyal konut projesinde 24 saat geçmeden TOKİ’nin sitesinde ödeme şartları değiştirildi.

İHALEYE GÖRE FİYATLAR DA YÜKSELİR Mİ?
Site yer alan şartlar arasında “• Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri projenin ihalesi yapıldıktan sonra kesinlik kazanacaktır.” maddesi de dikkat çekiyor. Bu madde, enflasyon inanılmaz hızla artan Türkiye’de, ihale döneminde fiyatların yukarı gidebileceğinin de işaretini veriyor.

Proje tanıtımı ilk olarak TOKİ’nin internet sitesinde yapılmış ve burada taksit ödemelerinin konutun tesliminden sonraki ay başlayacağı bilgisi yer almıştı. Ancak Erdoğan’ın tanıtımının ardından TOKİ’nin sitesindeki bu ifade yerine “Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibarıyla başlatılacaktır” ifadesi koyuldu. Cumhuriyetten Bora Erdin’in haberine göre 13 Eylül’de TOKİ’nin sitesinde “Ödemeler konut tesliminden sonra” ifadesi yer alıyordu. TOKİ’nin sitesinde 14 Eylül’de ifade değiştirildi.

6 AYDA BİR TAKSİT ARTACAK
Aylık taksitlerle ilgili de net bir açıklama yapılmamıştı. Faizsiz olacağı söylenen taksitlerde 6 ayda bir “memur maaş artış oranı” dikkate alınarak artış yapılacağı da ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da sosyal medya hesabından, “AKP öyle bir algı yaratıyor ki, vatandaş sanki konut kredisi ödemek için 240 ay sabit ücret ödeyecek, bedava ev sahibi olacak. Böyle bir şey yok!” ifadelerini kullandı. Ağbaba, “Borç bitene kadar satış yok, ödemeler memur zammına endeksli. İstenen konut seçilemiyor” diyerek sözleşmede yer alan detayları vurguladı.

EN DÜŞÜK TAKSİT 2.280 LİRA
Projeye göre, 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin işyeri yapılacak. İlk etap 2 yılda tamamlanacak. 2+1 konutların fiyatı 608 bin lira olacak. Ödemeleri ise 2.280 liralık taksitlerle 240 vadeyle yapılacak. 850 bin liralık 3+1 konutlarda da ödemeler 3.187 liradan başlayacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top