1 haftada ne değişti

1 haftada ne değişti
Koronavirüs geçirenlere ikinci doz aşı uygulaması yeniden başladı. Karar, yurtdışına çıkış için gerekli aşı kartı zorunluluğu nedeniyle alındı.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, Covid-19 hastalığını...

Koronavirüs geçirenlere ikinci doz aşı uygulaması yeniden başladı. Karar, yurtdışına çıkış için gerekli aşı kartı zorunluluğu nedeniyle alındı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, Covid-19 hastalığını geçirenlere de ikinci doz aşı uygulanacağını duyurdu. Bakan Koca, “Vatandaşlarımız hastalığı geçirmiş olsalar da iki doz aşı yaptırarak da aşı sertifikasını oluşturabilirler’’ dedi. Bakan Koca’nın açıklamasının ardından Covid geçirenlere de 2. aşı dozu için randevuların açıldığı bildirildi.
Daha önce hastalık geçirenlerin aşıyı bekleme süresi 6 aydan 3 aya düşürülmüş, bu kişilere tek doz yapılması kararlaştırılmıştı.
SON 10 GÜNDE 8 MİLYON DOZ AŞI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 10 günde yapılan aşı sayısının 8 milyon dozu geçtiğini duyurdu. Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye›de şu ana dek 37 milyon 26 bin 284 kişiye birinci doz aşı yapıldı. İki doz aşı uygulanan kişi sayısı ise 16 milyon 339 bin 510.