1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üstü aşılanacak

1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üstü aşılanacak
Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı programının hızlandırılacağını söyledi. Koca, “1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır”...

Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı programının hızlandırılacağını söyledi. Koca, “1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır” dedi.
Bilim Kurulu toplantısında salgınının seyri ve aşı programını değerlendirdiklerini aktaran Fahrettin Koca şu açıklamaları yaptı:
“Aşı üretmeyen ülkeler içinde en çok aşıyı en kısa sürede temin eden bir program yürüttük. Çok yakında önemli bir miktar daha aşı ülkemize ulaşmış olacak. Buradan Çin makamlarına gösterdikleri destek ve anlayış için teşekkür ediyorum. Tüm girişimlere rağmen aramızdaki anlaşma ve iyi ilişkilerin devamı için karşılıklı büyük gayretler gösterdik.”
30 MİLYON DOZ BIONTECH’İN İLK BÖLÜMÜ GELDİ
“Haziran ayında 30 milyon doz teslim edilecek olan Biontech aşısının ilk bölümü bugün ülkemize ulaştı. Önümüzdeki hafta başında yaklaşık 5 milyon doza yakın aşı daha ülkemize ulaşacak. 50 milyon doz Sputnik aşısının da anlaşmasını imzalamış bulunuyoruz. Böylece nüfusumuzun 3 katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına almış olduk.
“YERLİ AŞIMIZDA SON AŞAMAYA GELDİK”
Yerli aşımızla ilgili son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. En kısa sürede Faz 3 aşılamaları başlayacaktır. Kendi geliştirdiğimiz aşımızın kullanımının da yaklaştığı müjdesini vermek isterim. Mevcut gelişmeler ve normalleşme ile ilgili yeni planlarımızla bu yaz salgının yıkıcı etkisinden ülkemizin kurtulacağı açıkça görünür hale gelmiştir.”