1 mart yaklaşıyor vaka artıyor

1 mart yaklaşıyor vaka artıyor
Dün grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce duyurulan normalleşme için, “İnşallah 1 Mart’tan itibaren kriterleri karşılayan illerimizde beklentileri karşılayan adımlar atılacaktır” ifadelerini...

Dün grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce duyurulan normalleşme için, “İnşallah 1 Mart’tan itibaren kriterleri karşılayan illerimizde beklentileri karşılayan adımlar atılacaktır” ifadelerini kullandı. Ancak son günlerde vaka sayılarında yaşanan artış devam ediyor. Dün tespit edilen vaka sayısı 9 bin 561 oldu.
1 Mart’tan itibaren, haftalık paylaşılan şehirlerin Covid-19 vaka sayıları, “kademeli normalleşme” sürecine geçilmesinde belirleyici olacak. İller haritada düşük riskten çok yüksek riske doğru mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkleriyle gösterilecek. Şehirler özelinde alınan tedbir kararları, il pandemi kurullarınca iki haftada bir gözden geçirilecek.
Ancak son birkaç gündür vaka sayıları yükselişte. Son 24 saatlik verilere göre, 72 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 28 bin 285’e yükseldi. Semptom gösteren 660 kişiyle birlikte toplam 9 bin 561 yeni vaka tespit edildi. Türkiye’de toplam vaka sayısı 2 milyon 665 bin 194 oldu. Salı günü açıklanan verilere göre, 75 kişi hayatını kaybetmiş, 9 bin 107 vaka tespit edilmişti. 22 Şubat’ta 8104, 21 Şubat’ta 6546 vaka tespit edilmişti.
RİZE VE TOKAT’TA YENİ ÖNLEMLER ALINDI
Önceki gün Ordu’da alınan yeni kısıtlamalara Rize ve Tokat’ta eklendi. Rize Valiliği daha önce alınan kararlara ilave yeni tedbirler getirdi. Yeni kararlara göre, iş yerlerinin ya da binaların önünde iki veya daha fazla kişinin bir arada oturarak ya da ayakta sohbet etmesi, çay ve sigara içilmesi, sahil bantlarında, parklarda sosyal mesafeye uyulmadan oturma, sohbet etme gibi davranışlar yapılmayacak.
DÜĞÜN VE NİKAHLAR
10 GÜN ERTELENDİ
Haftalık en çok vakanın görüldüğü iller arasında ilk 6’da bulunan Tokat’ta 10 gün süresince düğün ve nikahlar ertelendi, spor salonları ve hayvan pazarları da kapatıldı.