1 milyar $ ciro ve liderlik hedefi

1 milyar $ ciro ve liderlik hedefi
PETROL Ofisi’nin sahibi de olan Hollandalı enerji devi Vitol’un 2 yıl önce Türkiye’de kurup, dünyaya açılmak istediği 2.el araç şirketi VavaCars, hedeflerini büyüttü. Kuruluşunun önemli bir kısmını pandemi etkisinde geçirmesine...

PETROL Ofisi’nin sahibi de olan Hollandalı enerji devi Vitol’un 2 yıl önce Türkiye’de kurup, dünyaya açılmak istediği 2.el araç şirketi VavaCars, hedeflerini büyüttü. Kuruluşunun önemli bir kısmını pandemi etkisinde geçirmesine rağmen 2020 yılını büyüyerek kapamayı başaran VavaCars’ın kurucu ortağı ve CEO’su Lawrence Merritt, “2020 yılında 110 milyon dolar ciro yapmayı başardık. Türkiye’de böyle bir ciroya en hızlı sürede ulaşan şirket olduk” dedi. Türkiye’deki 2. el araç piyasasının ekonomik hacminin çok büyük olduğunu ve bu kadar büyük bir pazarda belirgin bir lider olmadığına dikkat çeken Merritt, 2023 hedeflerini açıklarken sektördeki “en güvenilir lider marka” olmak istediklerini de vurguladı.
YÜZDE 85’İ TÜRKİYE’DE
Uluslararası bir şirket olarak Türkiye’nin pilot ülke misyonunu başarıyla tamamladığını ve global büyümenin yeni ülkelerle devam edeceğini söyleyen Lawrence Merritt, “Türkiye’deki bilgi ve birikimimizle Pakistan’da da faaliyet göstermeye başladık. Asya ve Güney Amerika’da yeni pazarlara bakıyoruz. Ama bizim öncelik hedefimiz Türkiye. 2023 yılında Türkiye ve Pakistan’da 1 milyar dolarlık bir ciro hedefledik. Bunun da yüzde 85’inin Türkiye’de oluşmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.
Sektörde yaşanan hileli satışlara, müşterilerin maruz kaldığı aldatmacalara tanık olduktan sonra sadece araç alımını kolaylaştırmanın yeterli olmadığını, güvenilir araç satışlarının da bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Lawrence Merritt şunları söyledi: “Kolay, zaman tasarrufu sağlayan ve temassız bir süreç sunan online araç alım satımında, araç ilan siteleri ile nihai tüketiciye araç satışı yapmaya başladık. VavaCars olarak kuruluşumuzdan itibaren sadece galeri ve bayilere araç satışı yapıyorduk. Önümüzdeki dönemde kendi bünyemizde biz de direkt tüketiciye satış yapmaya başlıyoruz. Böylece galeri, bayi ve nihai tüketici satışıyla operasyon alanımızı büyütüyoruz. Perakende de başlayacak dijital satışların da %1-2 oranında pay sahibi olmasını bekliyoruz.”