1 telefon 7 öğrenci

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 10, 2020 / 10:07

Trabzon’un Tonya ilçesine bağlı Kalemli Mahallesi’nde yaşayan Havva ve Beytullah Aydın çiftinin yaşları 7 ile 17 arasında değişen Esin, Edanur, Semanur, Emine, Ayşenur, Fatıma ve Abdulkadir adlı çocukları okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesiyle dersleri evden takip ediyor.
Bilgisayar ve tabletleri olmayan kardeşler, babalarının cep telefonu ile değişmeli olarak Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) bağlanıyor.
Eşinin inşaatlarda çalıştığını, bilgisayar ve tablet almak için maddi durumlarının olmadığını anlatan Havva Aydın, “9 çocuğum var. 7’si okula gidiyor. Korona salgınından dolayı okullar kapandığı için çocuklarımın eğitimi durdu. Elimde sadece bir tane telefon var, bir telefon hepsine yetmediği için eğitimlerini aksatıyorlar. Tabletleri olsa daha iyi eğitim alırlar” dedi.
OKUMAK İSTİYORUZ
Esin Aydın ise 12’nci sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, “Koronadan dolayı okula gidemediğimiz için canlı derslere girmek zorundayız. Tek bir telefon var ve 7 kardeş olduğumuz için zor oluyor. Okuyup vatana faydalı olmak istiyoruz. Köy hayatından kurtulup kendi ayaklarımızın üzerinde durmak istiyoruz” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top