1 yıl iki ay sonraya ultrason randevusu

1 yıl iki ay sonraya ultrason randevusu
Tedavisi Ankara İbn-i Sina Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir hastadan doktor, üç ay sonrası için meme ultrasonu istedi. BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre meme ultrasonu için randevu almak isteyen hasta, ancak 26...

Tedavisi Ankara İbn-i Sina Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir hastadan doktor, üç ay sonrası için meme ultrasonu istedi. BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre meme ultrasonu için randevu almak isteyen hasta, ancak 26 Ocak 2024 tarihine randevu bulabildi. AKP’nin sağlık politikalarını eleştiren CHP milletvekili Gamze Taşcıer, şunları söyledi:

“AKP sağlık sistemini öyle bir hale getirdi ki vatandaş kanserden ölüm döşeğindeyken teşhisini yeni alabiliyor. İbn-i Sina Hastanesi’nde tedavi gören bir hastaya, üç ay sonra yaptırması istenilerek meme ultrasonu çektir denmiş. Ama randevu 2022’de değil, 2023’te de değil, 2024’ün Ocak ayına verilmiş. İşte AKP’nin sağlıkta reform yaptık dediği sistemin hali budur. Türkiye’de kadınlar arasında en çok görülen kanser türü meme kanseri. Sağlık Bakanı, ‘Meme Kanseri Farkındalık Ayı’ kapsamında yaptığı açıklamada erken tanının ne kadar kolay olduğunu anlatıyordu. Nasıl erken teşhis alacaklar? Türkiye’de yılda yaklaşık 25 bin kadına meme kanseri teşhisi konuluyor. Bunlar randevu almayı başarıp teşhis alabilenler. AKP’nin beceriksiz sağlık politikasının faturasını, halk sağlığından olarak ödüyor.”