1 yılda nasıl çözüldü de kimsenin haberi olmadı

1 yılda nasıl çözüldü de kimsenin haberi olmadı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Meclis’te partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İktidar ortaklarından gelen “Kürt sorunu çözüldü” açıklamalarına tepki...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Meclis’te partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. İktidar ortaklarından gelen “Kürt sorunu çözüldü” açıklamalarına tepki gösteren Sancar, “Bir yılda sorun nasıl çözüldü de hiç kimsenin bundan haberi olmadı” dedi.
Sancar devamında şunları söyledi:
“Meclis aynı zamanda Kürt sorununda inkâr sözleriyle açıldı. Bu ülkenin en önemli sorunlarından birinin Kürt sorunu olduğunu söylüyoruz, aslında bunu herkes biliyor ama iktidarın başı, AKP’nin genel başkanı sorunu inkâr ederek yaptı konuşmasını. Bundan bir yıl önce Meclis kürsüsünde ‘Kürt sorunu çözdük’ diye bir cümle kullanmamıştı AKP Genel Başkanı. Üstüne daha geçenlerde Diyarbakır’da ‘Çözüm Sürecini biz bitirmedik’ diyerek hem sorumluğunu hem de bitmemiş bir sürecin getirebileceği çözümü bizzat itiraf etmiş oldu.”