10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
20 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Bahçeli: 29 Mayıs İstanbul’un fethinde, Türkiye Cumhuriyeti’ne yeni bir cumhurbaşkanıyla yola devam diyeceksinizMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin...

20 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Bahçeli: 29 Mayıs İstanbul’un fethinde, Türkiye Cumhuriyeti’ne yeni bir cumhurbaşkanıyla yola devam diyeceksiniz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili seçmenlere yaptığı konuşmadaki sözleri dikkat çekti. Bahçeli “İkinci turda sandığa gidip mührü vuracaksınız. 29 Mayıs İstanbul’un fethinde Türkiye Cumhuriyeti’ne yeni bir cumhurbaşkanıyla yola devam diyeceksiniz” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Sinan Oğan, Ümit Özdağ ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde tavrı merakla beklenen ATA ittifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde Ümit Özdağ ile görüştü.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Nuri Sesigüzel yaşamını yitirdi

Türk halk müziği sanatçısı ve oyuncu Nuri Sesigüzel, İstanbul’da hayatını kaybetti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Rusya, aralarında Obama’nın da bulunduğu 500 ABD’linin ülkeye girişini yasakladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, eski ABD Başkanı Barack Obama’nın aralarında bulunduğu 500 ABD vatandaşının yaptırım listesine alındığını bildirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Meral Akşener: Kılıçdaroğlu, Özdağ ve Oğan’a istediği görevleri verebilir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimleri sonrası ilk kez açıklama yaptı. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oy oranları ile seçmen sayılarına dikkat eden Akşener, “12 milyon potansiyel seçmenimiz var. Bu seçim 0-0 ile başlayan bir referandum oluyor.” dedi. Meral Akşener, 2. tura kalan seçim programını da açıkladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Pusulanın bir tarafında domuz bağcılara sırtını yaslayanlar; diğer tarafında hakka, hukuka sahip çıkan Kılıçdaroğlu var

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Sandığa atacağın pusulanın bir tarafında FETÖ’yle ortaklık yapan, seçim kazanmak için bölücü terör örgütüyle kol kola giren, SADAT’a, domuz bağcılara, Gaffar Okkan’ı şehit eden terör örgütlerine sırtını yaslayanlar var. Pusulanın diğer tarafında ise çiftçiye, emekçiye, millete Cumhuriyet’in verdiği değeri veren, hakka, hukuka, adalete sahip çıkan, beytülmali gözünden sakınan, ‘senlik, benlik yoktur bizde, hepimiz birer damlayız aynı denizde’ diyen, zalimden değil mazlumdan yana olan, çalandan değil çalışandan yana olan, ezenden değil ezilenden yana olan, birleştirip, kucaklayan, tecrübeli, dinamik kadrolarıyla, aziz milletimizi önce feraha, sonra refaha kavuşturacak Kemal Kılıçdaroğlu var” dedi. Öztrak ayrıca, “Bu seçimde ‘korktum’ yok, ‘kırıldım’ yok, ‘küstüm’ yok. Biz önce seçimi alacağız. Varsa kırgınlıkları, küskünlükleri ve diğer her şeyi sonra konuşacağız” diye konuştu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Yapıcıoğlu’ndan “kadınların sahiplendirilmesi” açıklaması: Kemal Bey bu anlamı çıkarmışsa cumhurbaşkanlığı adaylığından istifa etsin

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, parti programlarında bulunan “kadınları sahiplendirme” konusuna ilişkin olarak, “Eğer Kemal Bey bu anlamı çıkarmışsa lütfen cumhurbaşkanlığı adaylığından istifa etsin” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Hizbullah davalarının avukatı: Örgüt hala faal

Hizbullah, sanıklarının yargılandığı davalarda mağdurların avukatlığını yapan ve örgütü yakından tanıyan avukat, yapının hala faal olduğunu söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan: Milletimizin gönlünü kazanmak yerine korkutma siyaseti yapıyorlar

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimizin gönlünü kazanmak yerine korkutma siyaseti yaparak, insanımızın oyunu alabileceklerini düşünüyorlar. CHP milletle irtibatını kuvvetlendirmek yerine; makarnacı, kömürcü, gerici, yobaz, takunyalı, bidon kafalı diyerek insanımızı tahkir etti” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Memurlara 3 yeni düzenleme yolda: Kira desteği, tazminat, lojman desteği

Temmuz ayına geri sayım başlarken en düşük maaşın 22 bin lira seviyesine yükseltileceğinin duyurulmasının ardından yeni bir adım daha atılacağı öğrenildi. Bu kapsamda memurlara il ve ilçe bazında kira desteği yapılacağı açıklandı. Ayrıca tazminat ve lojman desteği de verilmesi gündemde.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.