10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
24 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Özdağ: Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı verdikMillet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi...

24 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Özdağ: Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı verdik

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu ile bir basın açıklaması yapan Özdağ, “Kemal Bey çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini söyledi” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu ve Özdağ imzaladı: Protokol metninde kayyum detayı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Millet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi’nin genel merkezi önünde kameralar karşısına geçen Özdağ, iki liderin ortak bir metne imza attığını duyurdu. Metinde “Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir” ifadeleri yer aldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

HDP’den Özdağ değerlendirmesi: Yerimiz sabit

HDP Parti Meclis Üyesi Ahmet Saymadi, Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’ın 2. tur seçimlerinde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermesinin ardından sosyal medyadan açıklama yaparak “Yerimiz sabit” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Ümit Özdağ’dan “bakanlık” açıklaması

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Bakanlık meselesi hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele değil. Ben ve partim bunu ister ama bu ayın 28’inden sonra Cumhurbaşkanı olacak Kılıçdaroğlu’nun yetkisi dahilinde diğer paydaşlarıyla konuşacağı konudur” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

HDP’li isimlerden “boykot” açıklamaları

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü, sosyal medyada dolaşıma giren 'boykot' iddialarıyla ilgili konuştu. Encü, "Tavrımızı değişimden ve özgürlükten yana kullanacağız" dedi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de benzer bir açıklama yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Montaj videolardan sonra sahte internet sitesi ortaya çıktı!

AKP’nin seçim dönemi boyunca CHP’yi hedef alan kurgu videolarının tartışıldığı günlerde muhalefet aleyhine sahte bir internet sitesi hazırlandığı ortaya çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a “montaj” davası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında CHP’nin “haydi” isimli reklam filmine PKK’lıların eklendiği “montaj video” nedeniyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmaya gitti, gözaltına alındı

Mersin’de Oktay Avcu isimli bir vatandaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında miting meydanlarında izlettiği montaj videolarıyla ilgili suç duyurusunda bulunmak için Cumhuriyet Başsavcılığı’na gitti. Avcu dilekçesini verdi, ardından savcılığın talimatıyla gözaltına alındı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Sigaraya zam geliyor!

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu Başkanı Erol Dündar, sigaraya 3 liralık bir zam geleceğini duyurdu. Dündar’ın ifadesine göre sigara firmaları, 14 Mayıs seçiminden sonra gelecek zam öncesinde bayilere sigara satışını durdurdu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Netflix, hesap paylaşan kullanıcılardan ücret almaya başladı

Dünyaca ünlü dizi film platformu Netflix, parola paylaşımına yönelik uzun süredir bahsi geçen sıkı önlemlerine başladı. Buna göre artık ABD’deki kullanıcılar ayda 8 dolar karşılığında hesap bilgilerini başkalarıyla paylaşabilecekler.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.