10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
26 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Erdoğan, Çamlıca Camii’nde cemaate hitap etti: Rabbim nice fetihlere yürümeyi bizlere nasip etsinCumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,...

26 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Erdoğan, Çamlıca Camii’nde cemaate hitap etti: Rabbim nice fetihlere yürümeyi bizlere nasip etsin

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı’nın ardından Çamlıca Camii’nin içinde cemaate hitap etti. Erdoğan, “Ben milletimize inanıyorum, ümmete inanıyorum, rabbim nice fetihlere yürümeyi bizlere nasip etsin. Şimdiden bu fetihlere adım atmaya bizleri muktedir eylesin” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Daron Acemoğlu: 1990’lara dönüyoruz, Arjantin benzeri bir durum söz konusu

Dolar/TL cumhurbaşkanlığı seçimi öncesindeki son işlem gününde ilk kez 20 seviyesini aşarken, yatırımcılar Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yönetiminde bir zamanların gözde gelişmekte olan para birimi TL’yi seçimlerin ardından nelerin beklediğinden endişeli. Ekonomist Doğan Acemoğlu “1990’lara geri dönüyoruz. Arjantin benzeri bir durum söz konusu” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Buldan’dan sandık çağrısı: Birinci turdaki irademizi kararlığımızı bir kez daha ikinci turda da gösterelim

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Diyarbakır halkına bir kez daha şu çağrıyı yapıyorum: İkinci turda oylarımızı kullanalım, sandığa gidelim. Birinci turdaki irademizi kararlığımızı bir kez daha ikinci turda da gösterelim” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

“Sarıklı Amiral” Mehmet Sarı’nın fotoğrafını yayımladığı için yargılanıyordu: Albay F.K’ya kanser teşhisi konuldu

Gazeteci Müyesser Yıldız, kamuoyunda ‘sarıklı amiral’ olarak tanınan ve geçen yıl YAŞ kararıyla emekliye sevk edilen Mehmet Sarı’nın suç duyurusu üzerine Yarbay F.K. hakkında açılan davanın seyrine ilişkin son gelişmeyi aktardı. Yıldız, Tuğamiral Mehmet Sarı’nın fotoğraflarının sızdırılması suçlamasıyla yargılanan Albay F. K’nin kanser olduğunu yazdı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Ankara’da Zırhlı Birlikler Okulu’nun tel örgülerine Erdoğan afişleri asıldı

Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu’nun çevresini saran tel örgülere Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri asıldı. Duruma tepki gösteren Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, “Cami yetmedi kışlaya da siyaset soktular. O fotoğraflar size seçim kazandırmaz ama şanlı ordumuza halel getirir. Uyarıyoruz, onları asan kimse oradan indirsin” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

PanaromaTR anketi: İkinci turda kim kazanıyor?

PanaromaTR, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. turuna ilişkin 22-23 Mayıs ve 24-25 Mayıs arasında gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını yayımladı. Buna göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan yüzde 51,5 oy alırken Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48,5 oy oranına ulaşıyor. Ankette Kılıçdaroğlu’na oy verme trendinin yükselişte olduğu görülüyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

2 yaşındaki bebeğe cinsel istismar: Cezaevindeki anne mahkûmlar tarafından üzerine kolonya dökülerek yakıldı, 2 şüpheli polis aracından atladı

Zonguldak’ta cinsel istismara uğradıktan sonra yaşamını yitiren 2 yaşındaki Nisa Nur Ö. adlı bebeğin annesi Meryem Ö. cezaevinde mahkumlar tarafından üzerine kolonya dökülerek yakıldı.  İstanbul’da yakalanan iki şüpheli ise polis aracından atladı. Şüphelilerden biri hayatını kaybetti, diğeri ağır yaralandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

HÜDA PAR Sözcüsü: Kadın narindir naziktir, çalışmak zorunda bırakılmasın

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, “Kadın sırf geçimini sağlamak zorunda olduğu için çalışmasın. İdeali, formasyonu varsa bunu toplumla paylaşmak istiyorsa ve kendisi çalışmak istiyorsa çalışsın. Ama çalışmak zorunda bırakılmasın. Çünkü kadın narindir naziktir, bizim söylediğimiz bu. Bizim sözlerimizi çarpıta çarpıta kadın düşmanlığına evirdiler” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Elinde gerçek bir kaset var da bunu yayınlayamıyorsan sen büyük bir yalancısın, müfterisin demektir

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kaset” iddiasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Benim Kandil’deki teröristlerle görüştüğüme dair elinde uydurma ve montaj olmayan gerçek bir kaset var da bunu yayınlayamıyorsan sen büyük bir yalancısın, müfterisin demektir” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan’dan sığınmacı açıklaması: Savaştan kaçarak geldiler, bizim başımıza da gelebilirdi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul il kadın kolları toplantısında konuştu. Rehavet uyarısı yapan Erdoğan, “Sandığın telafisi yoktur. Pikniğe daha sonra gidilir. Tarladaki işler ertesi gün de yapılır ama sandık önümüze 5 yılda bir gelir. Sizlerden sabahın çok erken saatlerinden itibaren oy verme yerlerine gidip oraları bayram yerlerine çevirmenizi istiyorum” dedi. Erdoğan, konuşmasında sığınmacılar konusuna da değinerek “Biz ensar olmaya talibiz. Savaştan kaçarak geldiler, bizim başımıza da gelebilirdi” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.