10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
27 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Kılıçdaroğlu: Size söz veriyorum, hiçbir fakir ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecekMillet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel...

27 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Kılıçdaroğlu: Size söz veriyorum, hiçbir fakir ailenin elektriği, suyu, doğal gazı kesilmeyecek

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Aile Destekleri Sigortası Buluşması’nda konuştu. Kılıçdaroğlu sosyal devletin önemine dikkat çekerek “Hangi sosyal devlette gelirin yarısı kiraya gider?” diye sordu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Erdoğan’dan yargıya Sırrı Sakık çağrısı: Bu adamla ilgili yaptığınız bir şey var mı?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarında PKK’lı teröristlerin yer aldığı bir videoyu da seyrettirerek videoda gösterilen Sırrı Sakık’a atıfta bulunarak “Ben buradan yargıya sesleniyorum Ey yargı! Buradan bu adamla (Sırrı Sakık) ilgili yaptığınız bir şey var mı? Ben yargıyı da göreve davet ediyorum” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Ümit Özdağ’dan Arap seçmen açıklaması: Hem isimleri, hem vatandaşlıkları iptal edilecek

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda göçmenlerin geri dönüşüne ilişkin olarak “Eğer Kılıçdaroğlu kazanırsa Anadolu Kalesi Projesi’ni hemen uygulamaya koyacağız. Bu proje; Suriyelilerin, Afganların, Pakistan’dan, Afrika’dan, dünyanın değişik yerlerinden gelenlerin ve gelmeye devam edenlerin ülkelerine geri gönderilmesini sağlamak, yeni gelişlerin de iptal edilmesi için sınırlardaki güvenliğin üst düzeye çıkarılmasıdır.” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Şeyh Said Seriyyeleri’nin geçmişi: Hizbullah bağlantılı örgüt neden soruşturulmadı, hangi milletvekilini öldürmek istedi?

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’yla Meclis’e girmesiyle birlikte geldiği organik bağı olduğu ifade edilen Hizbullah ile ilgili çokça yazı kaleme alındı, geçmişte işledikleri faili meçhul cinayetleri tekrar anımsatıldı. Ancak Hizbullah geleneğinin silah bırakıp bırakmadığı ya da bıraktıysa 2014 ve sonrasında ortaya çıkan ve dönemin HDP’li milletvekilini öldürme teşebbüsünde bulunacak kadar ileri giden paramiliter örgütle ilişkisi gözden kaçtı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

14 Mayıs’tan önce performansları neydi; şimdi nasıl tahmin ettiler?

Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinde ilk turu geride bırakırken, 2. tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yarın sandık başına gidecek. İlk turda Cumhur İttifakı Meclis çoğunluğunu sağlarken, Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan kıl payı farkla yüzde 50’yi aşamadı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Eski BOTAŞ müdüründen hükümete: BOTAŞ’ın varlıklarını bölüp satacak mısınız?

Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım, BOTAŞ’ın Rus doğal gaz şirketi Gazprom’a olan borcunun ertelenmesine ilişkin hükümete “Bu borcu nasıl geri ödeyeceksiniz? Ödenemezse BOTAŞ’ı İletim, LNG Terminalleri, Yeraltı depoları ve Ticaret diye bölüp özelleştirecek misiniz?” sorusunu yöneltti. Yardım ayrıca Gazprom’un daha önce Sovyetler Birliği’nden ayrılan ülkelerin gaz borcuna karşılık boru hatlarını istediğini yazdı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Gazeteci Engin Ardıç hayatını kaybetti

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Sinan Oğan: Bahçeli’nin olduğu ittifakı seçmeyecektik de gidip HDP’nin destek verdiği ittifakı mı seçecektik?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı alan Sinan Oğan, “Sayın Bahçeli’nin de olduğu ittifakı seçmeyecektik de gidip HDP’nin destek verdiği ittifakı mı seçecektik?” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Turkcell’den Kılıçdaroğlu açıklaması: BTK kararını uyguladık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçmenlere “Kredi kartı borçlarınızı, devletimizin hazinesi, bankalardan devralacak” şeklinde SMS göndermesinin ardından yasak kararı almasıyla ilgili Turkcell CEO’su Murat Erkan’dan açıklama geldi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Soylu’ya kalp işareti yaptığı için gözaltına alınan genç: Özel koruma olduğunu tahmin ediyorum; ensemden tutup sürüklediler, küfredip “terörist” dediler

Üsküdar’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kalp işareti yaptığı gerekçesiyle, siyah bir araçla gözaltına alınarak darp edilen 23 yaşındaki genç, “O sırada Süleyman Soylu tüm muhalefete, Türkiye’nin yüzde 45’inden fazlasına ‘terörist, PKK’lı, dinsiz, imansız’ gibi sözler diyordu ve bu durum rahatsız etti beni. Hiçbir şekilde şahsına dair bir şey söylemedim sadece kalp yaptım. Süleyman Soylu’ya yakındım. O sırada miting otobüsüyle ilerliyordu. Ben durağa doğru yaklaşırken arkamdan, özel koruma olduğunu tahmin ediyorum, ensemden tutup sürükledi beni. Küfretti, terörist dedi bana. Arabaya zorla bindirdiler, araç içinde darp ettiler beni” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.