10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİNİN İSMİNİ SAVCILARA SAKLADI

10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİNİN İSMİNİ SAVCILARA SAKLADI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soylu, Sedat Peker’in iddiaları başta olmak üzere birçok konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.Soylu, eski İçişleri Bakanı...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soylu, Sedat Peker’in iddiaları başta olmak üzere birçok konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Soylu, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın marina yönetiminden istifa etmesi gerektiğini ima etti, Peker’in iddiaları ile ilgili ise topu yargıya attı. Kutlu Adalı suikastına da değinen Soylu, ruhsatsız silah bulundurmaktan ihbar edildiği için gözaltına alınan Atilla Peker için “Atilla Peker Adalı cinayetinden gözaltına alınmalıydı” dedi, “Uyuşturucu satıcılarının bacaklarını kırın” sözlerinin arkasında olduğunu belirtti. Soylu’nun yalnız kaldığına ilişkin bir hükümet yetkilisi ve AK Parti’li kaynağa dayandırarak haber yapan BBC Türkçe’yi ise “siyasi dezenformasyon kanalı” olmakla suçladı. Peker’in Türkiye’nin birçok ilinde yaptığı mitinglerle ilgili ısrarla sorulan soruya ise yanıt vermedi.
“İŞKENCE YOK” İDDİASINA ANINDA YANIT
Bakan Soylu, işkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin soru üzerine “Uluslararası Af Örgütü benim muhatabım, işkence tespitleri yok, sadece kötü muamele tespitleri var” dedi. Açıklamanın ardında Af Örgütü, işkence iddialarının olduğunu ve bu tespitleri İçişleri Bakanlığı’na ilettiklerini duyurdu.
KORUMA AÇIKLAMASI
Soylu, Peker’e koruma tahsis edilmesine ilişkin soruya, “Benden önce verilmiş, tehditler sebebiyle. Ben haberim olduğunda ‘iptal edin’ talimatı verdim. ‘Şu anda bir operasyondayız, biraz sabır’ dediler” ifadelerini kullandı.
KAFTANCIOĞLU’NA SUÇLAMA
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun korumasını da kendisinin kaldırttığını söyleyen Soylu, koruma kaldırıldıktan 15 gün sonra tehdit geldiğini söyleyerek “Bu iş sektör olmuş” dedi. Kaftancıoğlu ise Soylu’yu yalanlayarak, “Neden önce yakın, ardından özel koruma statüsüne alındım?” diye sordu.
ÖTESİ VAR
Soylu, TRT televizyonunda yaptığı röportaj sırasında Sedat Peker’in bir siyasetçiye 10 bin dolar verdiğini öne sürmüştü. Bu siyasetçinin kim olduğu sorusuna Soylu, yargıya başvurduğunu vurgulayarak yanıt verdi, “Bu işin ötesi var” dedi.
Soylu, AK Parti’li Külünk ile ilgili “Feyzi İşbaşaran’ı dövdürmek”, “Peker’den 10 bin dolar almak, ve “Hürriyet baskını” iddiaları hakkında bilgisi olmadığını söyledi.
TECAVÜZ SUÇLAMASI
İçişleri Bakanı Soylu, Sedat Peker’in tecavüzle suçlandığını ve dosyanın kapatıldığını öne sürdü. Sedat Peker ise Soylu’nun bu iddiasını Twitter üzerinden reddetti.
‘DAVUTOĞLU MKYK’YI DİNLETİYORDU’ DEDİ, JET HIZIYLA YALANLANDI
Soylu, 7 Haziran seçimleri sonrasında AK Parti’nin diğer partilerle koalisyon görüşmelerinde dönemin Başbakanı ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun şiddetli tartışmalar neticesinde dengesini yitirdiğini ve bu sebeple de “Hepinizin odalarında neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum” dediğini aktardı.
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Soylu’nun kendini kurtarma peşinde olduğunu söyleyerek iddianın yalan ve iftira olduğunu söyledi.
AĞAR’IN DAYISINA SUÇLAMA
DYP döneminde Mehmet Ağar’ın dayısı Yalçın Akdağ’ın yerine il başkanı olarak atandığını söyleyen Soylu, sonrasında ilinin 5-6 ay boyunca silahlı adamlarca basıldığını söyledi.

PEKER SOYLU’YA SESLENDİ: BANA ÇOK YARDIM ETTİN, ÇOK DA YARDIM İSTEDİN

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Bakan Soylu’nun açıklamalarına paralel Twitter hesabından paylaşımlar yaptı. Peker, Soylu ile ilgili uyuşturucu ticareti iddialarını sürdürdü. Soylu’nun Silivri Emniyet Müdürü Hakan Çalışkan ile ilgili sözlerinin ardından “Vebali senin boynunda seni yok edecek” dedi. Peker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 1999 yılından beri tanıştığını, Taha Ün’ün düğününde karşılaşmadığını belirtti, fotoğrafı da Cumhurbaşkanının yanındaki bir kişinin paylaştığını söyledi. Peker, Soylu’nun kendisine çok yardım ettiğini ve çok yardım istediğini söyledi.