“10 bin Rus askeri öldü” doğru bilgi mi, hacker işi mi?

“10 bin Rus askeri öldü” doğru bilgi mi, hacker işi mi?
Rusya’nın Komsomolskaya Pravda gazetesi Rus güçlerin kayıplarının 10 bine yaklaştığı haberini geçti. Ancak haber, ‘siber saldırı’ olduğu belirtilerek kısa süre siteden silindi.Rus ordusu bir süredir ne kadar kayıp verdiklerini...

Rusya’nın Komsomolskaya Pravda gazetesi Rus güçlerin kayıplarının 10 bine yaklaştığı haberini geçti. Ancak haber, ‘siber saldırı’ olduğu belirtilerek kısa süre siteden silindi.

Rus ordusu bir süredir ne kadar kayıp verdiklerini duyurmuyordu. Rusya en son 2 Mart’ta 498 askerin öldüğünü bildirmişti.

Moskova’ya yakın Komsomolskaya Pravda gazetesi, savaşta 9 bin 861 Rus askerinin öldüğü 16 bin 153 Rus askerinin de yaralandığı haberini yayımlandı.
Wall Street Journal’ın diplomasi muhabiri Yaroslav Trofimov da haberi paylaştı. Trofimov şunları söyledi: 
“Kremlin yanlısı Komsomolskaya Pravda, Rusya Savunma Bakanlığı rakamlarına göre Ukrayna’da 9 bin 861 Rus askerinin öldüğünü ve 16 bin 153 Rus askerinin yaralandığını söyledi. 2 Mart’taki son resmi veri 498’di.”

Trofimov, sitenin saldırıya uğradığı ya da birinin sızdırılan verileri alıp yayımlamış olabileceğini belirtirken haber kısa süre sonra siteden kaldırıldı. Gazete yönetimiyse haberi ‘siber saldırı’ya bağladı.