10 lira bir tercih

10 lira bir tercih
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, doların 10 lira olmasından iktidarın rahatsız olmadığını belirtti ve “Yavaş yavaş ısıtılan kurbağa misali bizi öldürüyorlar. Ekonomiyi öldürüyorlar, fakirleşiyoruz,...

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, doların 10 lira olmasından iktidarın rahatsız olmadığını belirtti ve “Yavaş yavaş ısıtılan kurbağa misali bizi öldürüyorlar. Ekonomiyi öldürüyorlar, fakirleşiyoruz, bunun sonu açlık. Ama onlar bundan rahatsız değil” dedi.

KRT TV’de Semra Topçu’nun programında konuşan Yılmaz, Merkez Bankası’nın makas değiştirdiğinin altını çizdi. “Türkiye ekonomisi üzerinden deney yapıyorlar. İlk deneyde 128 milyar dolar gitti. İkinci deneyde fakirleştik, başımız belada” ifadesini kullandı.

İktidarın yaklaşımının çelişkili olduğunu söyleyen Yılmaz, Maliye ve Hazine Bakanı Lütfi Elvan’ın Meclis’te soruları yanıtlarken gösterdiği tavrın bu durumla çeliştiğini hatırlattı ve şu ifadeleri kullandı: “Siyasi irade bir tercihte bulundu. Bunun sonuçlarını yaşıyoruz. Bu tercihin ülkeyi düzlüğe çıkaracağını, karşı karşıya olduğumuz sorunları çözeceğini söylüyorlar. Bu onlara göre yanlış politika değil, bir tercih. Bize göre yanlış ama onlar öyle düşünmüyor. Dikkat ederseniz bir yetkili çıkıp da dolar 10 lira oldu, şu tedbiri alacağız, şöyle yapacağız, demiyor. Ama Bakanın bu uygulamaları tasvip etmediğini, bizim gibi düşündüğünü anlıyoruz. Bakanın söyledikleriyle yapılanların aynı olmadığını da görüyoruz.”