10 milyon avroyu kim adına istediğini telaffuz ediyor

10 milyon avroyu kim adına istediğini telaffuz ediyor
TİP Milletvekili Ahmet Şık, kara para aklama soruşturması nedeniyle yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz’ın yeni bir ses kaydını yayınladı. İsim vermeden Sezgin Baran Korkmaz’ın AKP’li bir isimle konuştuğunu belirten...

TİP Milletvekili Ahmet Şık, kara para aklama soruşturması nedeniyle yurt dışına kaçan Sezgin Baran Korkmaz’ın yeni bir ses kaydını yayınladı. İsim vermeden Sezgin Baran Korkmaz’ın AKP’li bir isimle konuştuğunu belirten Şık, kayıtta Korkmaz’ın “10 milyon avronun kimin için istenildiğini açıkça söylediğini” belirtti.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in 2021 Mayıs’ında yayınladığı videolar ile gündeme gelen Sezgin Baran Korkmaz, yurt dışına kaçtıktan sonra ülkeye dönebilmesi için kendisinden bir kısım taleplerde bulunulduğunu öne sürmüştü. Korkmaz, o dönem Habertürk’te çalışan Veyis Ateş’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü ve kendisinden 10 milyon avro istediğini belirtmişti. Ateş iddiayı reddetmiş, ancak daha sonra ses kaydı ortaya çıkmıştı.

Veyis Ateş’in 10 milyon avro istediği ses kaydını paylaşan Ahmet Şık, dün de söz konusu paranın kim adına istendiğine işaret eden bir ses kaydı daha paylaştı.

Ses kaydında Korkmaz şunları söylüyor:
Avukat Cesim Parlak (Bir dönem Korkmaz’ın avukatı) yok mu o beni aradı. Tamam. Şimdi bu beni aradı “Ya bu Veyis Ateş benim arkadaşım” dedi. “Önemli Baran” dedi. “Bir konuda sana yardımcı olmak istiyor” dedi.

Operasyon çekilirken adamları rehin tutmuşlar içerde ya. Rehin tutmuş. Diyor ki “Parayı verirsen böyle olacak” diyor düşün.

‘SÜLEYMAN BEYE VERDİĞİN SÖZÜ TUT, BORCU SİL’
Kardeşim dedi. "Ben gittim Süleyman Soylu’nun şu anda yerinden çıktım” dedi tamam. “Tarih belirttim” dedi. “Süleyman beyle konuştum tamam. Bu Süleyman beyin dışında bir de klik var” dedi. “O kliği çözmemiz lazım."

Nasıl çözeriz, dedim. "Bir kere Süleyman beye vermiş olduğun sözü tut borcu sil." Tamam ok. İkincisi ne olacak dedim. “İkincisi 10 milyon euro” dedi tamam. “10 milyon euro verdiğin zaman dedi kahraman gibi döneceksin Türkiye’ye.” Bütün o medya, algı malgı işte o ekiple paylaşacaklar. Soylu’nun ekibiyle tamam. Ben de dedim ki “Tamam abi ben 10 milyon euro vereyim. Sana göndereyim tamam.

‘HAKEM BENİM’
Dedim ki “Abi ben bu 10 milyon euroyu vereyim de sana” dedim “Ya bu 10 milyon euroyu verdik de adamlar bu işi yapmadı”. “Yok” dedi. “Ben hakemim” dedi burada. “Ben o tasarrufu alıyorum hakem benim” dedi tamam. Peki dedim. Sen hakemsin o tasarrufu alıyorsun kabul.