10 milyon euroluk ses kaydı

10 milyon euroluk ses kaydı
Fatih Altaylı’nın Veyis Ateş ile ilgili “Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar. Kriminal nitelikte suçlamalar” diye kaleme aldığı iddiaların detaylarını Korkmaz’la ilgili yazı...

Fatih Altaylı’nın Veyis Ateş ile ilgili “Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar. Kriminal nitelikte suçlamalar” diye kaleme aldığı iddiaların detaylarını Korkmaz’la ilgili yazı yazan bir başka Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Gazete Pencere’ye anlattı. Yılman, Altaylı’nın bahsettiği ses kaydının 3 dakikalık bölümünü dinlediğini söyledi.
Yılman, Korkmaz ile yaptıkları telefon konuşmasını şöyle anlattı:
“Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili yazı yazdıktan sonra Korkmaz beni aradı. Konuşmamız sırasında Veyis Ateş’in kendisinin Türkiye’ye dönüşü için aracı olmayı teklif ettiğini bunun karşılığında 10 milyon euro talep ettiğini söyledi. Üstelik ses kaydı olduğunu iddia etti. Ben kaydı dinlemeden inanmayacağımı söyleyince kaydı dinlettirdi. Yaklaşık üç dakikalık bölümde Veyis Ateş, Sezgin Baran Korkmaz’a nasıl haksızlığa uğradığını anlatıyor ama buna rağmen fevri hareket etmemesini tavsiye ediyordu. ‘Senin çoluğun çocuğun var, onlarla birlikte yaşamak senin de hakkın’ diyordu. Sorunun çözümü için oturup konuşmak gerektiğini söylüyordu. Üstelik Korkmaz’ı Ankara’dan aradığını da vurguluyordu. İlgililerle konuştuğunu sorunun çözülebileceğini, bunun bir bedeli olduğunu, bedelin 10 milyon euro olduğunu söylüyordu. Sezgin Baran Korkmaz, ‘Ben nasıl güveneceğim, ya parayı alıp işi yapmazlarsa’ deyince Veyis Ateş, ‘Teminatın benim, parayı ben alacağım, iş bittikten sonra onlara vereceğim’ dedi.
Kaydın benim dinlediğim bölümünde Veyis Ateş’in işi kimlerle konuştuğu, parayı kimin adına istediği yoktu. Ama Korkmaz bana kaydın tamamını dinletmedi, diğer bölümlerle isim var mı bilmiyorum, benim dinlediğim bölümde Soylu’dan bahsetmedi.”

‘Tehdit, şantaj, 10 milyon euroluk talepler’

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Veyis Ateş’le ilgili vahim iddialar” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
Altaylı yazısında, siyaset-mafya ilişkileri içinde adının geçtiğine ve mesleğin itibarını sarsacak oluşumlar içinde bulunduğuna yönelik iddialar ortaya çıkan Habertürk TV sunucusu Veyis Ateş’le ilgili dikkat çeken bir telefon aldığını belirtti. Hakkında kara para aklama suçlamasıyla iddianame hazırlanan SBK Holding’in firari sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisini telefonla aradığını söyleyen Altaylı, “Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar. Kriminal nitelikte suçlamalar” diye belirtti. Altaylı, Korkmaz’ın iddialarını Habertürk yönetimine ilettiğini söyledi.