10 milyon prim borçlusu sağlık hizmeti alamayacak

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 28, 2021 / 16:25

Diken.com.tr’den Mesude Erşan’ın haberine göre Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur prim borcu olan milyonlarca kişi eğer yeni bir düzenleme yapılmazsa 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren kamu sağlık hizmetinden yararlanamayacak.

Borcunu 31 Aralık’a kadar kapamayanlar, pandemi koşullarında kaderleriyle baş başa kalacak.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, 2022 yılı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinin Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde konuyu gündeme getirmiş, “GSS prim borcu olan toplam kişi sayısı ve 31 Aralık’tan sonra prim borcu olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecekler mi” sorusunu bakan Vedat Bilgin’e yöneltilmişti.

Bilgin soruya yazılı verdiği yanıtta, GSS prim borcu bulunan toplam sigortalı sayısı konusunda bilgi vermedi. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bürokratlarının farklı zamanlarda verdikleri röportajlara göre bu rakam 10-10,5 milyon kişi. SGK’nın web sitesindeyse 83 milyon kişinin GSS kapsamında olduğu belirtiliyor.

Prim ödeme gücü bulunanların (geliri brüt asgari ücretin üçte birinin üzerinde) ödemeleri gereken prim tutarı olan brüt asgari ücretin yüzde 3’ü kadarı (2022 yılı için 161,55 TL) prim yatırmaları halinde sağlık hizmetleri almaya devam edebilecekler.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top