10 YAŞINDA 30 KUPA SAHİBİ

10 YAŞINDA 30 KUPA SAHİBİ
Karting yapmaya 2.5 yıl önce başlayan, katıldığı yarışlarında ulusal ve uluslararası düzeyde 30’a yakın kupa kazanan 10 yaşındaki İskender Zülfikari, Türkiye’nin ilk Formula 1 pilotu olmayı hedefliyor.İş insanı baba...

Karting yapmaya 2.5 yıl önce başlayan, katıldığı yarışlarında ulusal ve uluslararası düzeyde 30’a yakın kupa kazanan 10 yaşındaki İskender Zülfikari, Türkiye’nin ilk Formula 1 pilotu olmayı hedefliyor.

İş insanı baba İsfendiyar Zülfikari ve hukukçu anne Deniz Zülfikari’nin ilk çocukları olan İskender Zülfikari, daha 3 yaşlarında otomobil ve otomobil sporlarına olan tutkusu keşfedildikten sonra, karting sporuna yönlendirildi. Bu alanda korkusuzluğuyla öne çıkan ve ilk yarışlardan itibaren turnuvalar genelinde büyük başarılar elde eden 10 yaşındaki pilot, bu başarılarını, ailesi ve hocalarının desteğiyle çok çalışarak Türkiye’den seçilen ilk Formula 1 pilotu olma başarısıyla taçlandırmak istiyor.

Tuzla Karting Park’ta antrenman yapan İskender Zülfikari hedeflerini anlattı. Çok sevdiği karting sporuna 2019 yılında 7.5 yaşındayken başladığını anlatan İskender Zülfikari, “Okulum buraya yakın. Sürekli bu arabaları izlemekle bu tutkum başladı. Arabaya binince, o direksiyon karşısına oturunca bu sporu seveceğimi hissettim. Bir pist döndüm ve çok mutlu oldum, hoşuma gitti. Sonra artık başarılı olmaya başlayınca takım beni yarışa sokmaya karar verdi ve ben o yılımda Türkiye üçüncüsü oldum.” dedi.