100 kişilik geçici işe 7 bin 53 başvuru

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 21, 2020 / 08:28

Bütçe görüşmeleri sırasında muhalefetin Türkiye’deki yoksulluğa dikkat çekmesine rağmen hükümetin ısrarla “Ülkede yoksulluk sorununu çözdüğünü” söyledi. Hatta ekmek üzerinden tarihi cümle de o tartışmalar sırasında dile getirildi. Engin Altay’ın “Millet aç, kuru ekmeğe talim ediyor” sözlerine “Kuru ekmek yiyorsa demek ki aç değil” sözleri iktidar sıralarından yükseldi. Tam da bu tartışmalar devam ederken Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, filyasyon ekibinde 6 aylığına çalıştırmak üzere İŞKUR üzerinden Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 100 şoför alımı için ilan verdi.
YOKSULLUK
ÖLÜMDEN BETER
İlanda başvuruların sadece 14-15 Aralık 2020 tarihleri arasında alınacağı da not düşüldü. Sürenin bu kadar dar olmasına rağmen öldürücü bir hastalıkla mücadele ekibinde yer almak isteyenler İŞKUR’a rekor başvuru yaptı. 100 kişilik, 6 aylık geçici kadroya tam 7 bin 53 kişi başvurdu.
Koronavirüs nedeniyle online olarak yapılan başvuruların ardından 100 asil ve 50 yedek şoför adayı noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. Kura sonuçları Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü resmi sitesinden 18 Aralık’ta yayımlandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top