1000 gündür tutuklu İDDİANAME BİLE YOK

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 27, 2020 / 06:44

İş insanı Osman Kavala bin gündür tutuklu yargılanıyor. Kavala’nın avukatları ve eşi Ayşe Buğra bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Buğra eşi Osman Kavala’nın 90 yaşındaki annesi için, “Oğlunu bir daha görüp görmeyeceğini düşünüyor. Bu süreç bir işkence haline geldi…” dedi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin önce beraat eden ardından tekrar tutuklanan iş insanı Osman Kavala bin gündür cezaevinde bulunuyor. Avukatlar Kavala’nın tutuklu bulunmasının hukuki olarak yorumlanamayacağını söyledi. Kavala’nın eşi Ayşe Buğra ise bu tutukluluk sürecinin bir işkence sürecine dönüştüğünü söyleyerek, “Yargı sürecinin acayipliklerinden rahatsızlık duymayanlar, vicdani rahatsızlık duyarlar mı bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

‘TUTUKLAMA HUKUKİ DEĞİL, SİYASİ’

Avukatlar, AİHM’in hak ihlali verdiği ve derhal tahliye edilmesi yönünde karar verilen Kavala’nın tahliyesinin durdurulması için yeni bir suç ortaya konulduğunu söyledi. Kavala için yeniden tutuklanmasına gerekçe gösterilen casusluk suçlamasıyla ilgili herhangi bir somut delil olmadığını belirten avukatlar, “Bu suç AİHM’in tahliye taleplerini aşmak için ortaya konmuş bir suçtur” dedi. Ayrıca avukatlar tutuklamanın siyasi olduğunu AİHM’in verdiği ihlal kararını işaret ederek, “Tutuklama hukuki değil, siyasidir” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top