105. yılında tartışma devam etti

105. yılında tartışma devam etti
“1915 Olayları”nın 105. yıldönümünde Cumhurbaşkanlığı ve HDP’den açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın “Soykırım yalanı” dedi, HDP’li Garo Paylan Meclis Araştırması açılması için önerge...

“1915 Olayları”nın 105. yıldönümünde Cumhurbaşkanlığı ve HDP’den açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın “Soykırım yalanı” dedi, HDP’li Garo Paylan Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.
HDP’den yapılan açıklamada, “Türkiye nefret söylemlerine devam ediyor. Bu soykırımın utancıyla yüzleşiyoruz, katledilenleri saygıyla anıyoruz” denildi.
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan da “Ermenilerin bir asırdır beklediği adalet, ancak Türkiye halklarının ortak vicdanında ve Türkiye’nin Meclisi’nde sağlanabilir” diyerek Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise “Soykırım lobisi ve Türkiye karşıtı siyasi çevreler, tarihi gerçekleri çarpıtarak yeni husumet ve düşmanlık tohumları ekme çabası içindedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milleti tüm fertleriyle bu istismar, yalan ve iftira kampanyalarına asla prim vermeyecektir” açıklamasında bulundu.
Osmanlı ermenileri vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a mektup gönderdi. Erdoğan mektupta şu ifadeleri kullandı; “Dünya halklarına büyük acılar yaşatmış Birinci Dünya Savaşı’nın ağır şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini saygıyla anıyor, torunlarına içten taziyelerimi iletiyorum. Bu vesileyle, bu acı dönemde yaşamını yitiren tüm Osmanlı vatandaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum.”