11 başkan: Boyun eğmeyeceğiz

11 başkan: Boyun eğmeyeceğiz
CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, Konya’da toplantı yaptı. Toplantının açılış konuşmasını; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı. Toplantının ardından CHP’li belediye...

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, Konya’da toplantı yaptı. Toplantının açılış konuşmasını; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı. Toplantının ardından CHP’li belediye başkanlarının ortak imzasıyla bir bildiri yayımlandı. Başkanların yayımladıkları ortak deklarasyonda İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasakla ilgili birlik mesajı verildi.

Bildirinin öne çıkan kısımları şöyle:

“Bugün kuşkusuz gündemimizin yegâne maddesi, iktidar eliyle yönlendirildiği çok açık olan yargı kararlarının ülkede yarattığı tedirginlik ve kaostu. İktidar mensuplarının hem Türkiye hem de dünyada tepki çeken bu anti-demokratik kararı savunması ve adeta üst mahkemelere, kararın onanmasına dair medya üzerinden mesajlar vermesi olayın vahametini ortaya koymaktadır. Mevcut rejiminin vesayetçi yargı mekanizmasıyla saldırısı Türkiye demokrasisin bekasına bir saldırıdır. Bu şantajı kabul etmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NA SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ

Bu yolculukta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na sonuna kadar güveniyoruz. Altılı Masa’nın 2023 yılında ülkemizi seçim zaferine kavuşturacağına olan inancımız da tamdır. Unutmayın, ‘Hiç bir koltuk, Türkiye’nin demokrasisi, milletin huzuru ile oynamaya değmez. İktidarın görevi, huzur ve sükûn içinde toplumu seçime götürmektir. Suni krizlerle halkımızı germek, toplumsal reaksiyonlara yol açacak kararlara imza atmak bu süreçte hiçbir kişi ya da gruba fayda sağlamayacaktır.”

BU ÜLKE İÇİN BİR UTANÇ KAYNAĞI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB'ye "terör soruşturması raporu" ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına tepki gösterdi. Torun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklenerek, "Fitne ve fesat üretmekten başka bir işe yaramayan bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız" dedi.

Torun, "Bu bakan, Ekrem İmamoğlu’na bir laf etmiş; başkanımız da o sözü kendisine iade etmiş. Başkanım az bile söylemişsiniz. Çünkü; gerektiğinde hadsize had bildirmek, 40 yetime kaftan giydirmekten daha üstündür. Bu bakan belediyelerimiz için özel bir birim kurmuş, her gün öküzün altında buzağı arıyor. Bir şey bulamayınca da yalana ve iftiraya sarılıyor" dedi.

KAYYUM ATAMA DERDİNDELER

Kendilerine yönelik iktidar tarafından yapılan bu eylemlerin yeni başlamadığının altını çizen İmamoğlu, "Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hem de pek çok CHP belediyesine, Millet İttifakı belediyesine kayyum atama senaryosunu ortaya koyma gayreti içerisindeler." ifadelerini kaydetti.

İmamoğlu, “Ülkede, muhalefet tarafından yönetilen hiçbir alanı bırakmak niyetinde değiller. Bu kadar gözleri dönmüş bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Yani mesele sadece benden ibaret değil aslında. Ülkeyi götürmek istedikleri ve götürmeye çalıştıkları karanlık bir dönem, despotik bir yönetim uygulama süreci. Bugün bunun karşısında tüm muhalefetin birlik içerisinde, kararlı, cesur bir duruş sergileme zamanı olduğunu biliyoruz” dedi.