11 gün sonra Milas bitti

11 gün sonra Milas bitti
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından 11 gündür devam eden Muğla Milas yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bölgede soğutma çalışmaları yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından 11 gündür devam eden Muğla Milas yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Bölgede soğutma çalışmaları yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamaya göre, Muğla’nın Köyceğiz ile Aydın’ın Bozdoğan ilçelerinde ise yangın devam ediyor.
BODRUM’DA MAKİLİN ALANDA YANGIN
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Dereköy ile Gümüşlük mahalleleri arasındaki makilik alanda da yangın çıktı. Hızla yayılan alevlerin Dereköy, Gümüşlük ve Peksimet köyüne doğru ilerlediği, polis ve jandarmanın bölgede güvenlik önlemi almaya başladığı öğrenildi.
CİĞERİMİZ YANIYOR
Bodrum Belediye Meclisi Üyesi Numan Cömert, yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, günlerdir süren yangınlar nedeniyle sürekli alarm halinde olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Belediye olarak teyakkuz durumundayız. Artık itfaiye erlerimiz yoruldu, gönüllü vatandaşlarımız yoruldu. Ama bizler, şu anda gördüğünüz gibi gönüllüler, herkes sahada. Herkes elinde bir çalıyla yangını söndürmek için mücadele ediyor. Bu doğa hepimizin. Bodrum, bu ülke, Türkiye’miz hepimizin. Şu an ciğerimiz yanıyor, canımız yanıyor.”
MİLLİ PARKLAR ARICILARA AÇILACAK
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ​​​çam balı ve arıcılıkla ilgili çok fazla bilgi kirliliği olduğunu belirterek, “Çam balı üretim alanına alternatif olarak milli parkalara müsaade etmiyorduk, milli parklar da arıcıların konaklamasına açılacak” dedi.
Pakdemirli, yangınlara 15 uçak, 9 İHA, 62 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri 430 iş makinesi, 5 bin 250 personelle müdahale edildiğini kaydetti.
Pakdemirli, yangının ardından makilik alan temizliğinin de hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı.
Köyceğiz’deki yangının “cehennem deresi” adı verilen vadinin hafif dışına taşma eğilimi gösterdiğini aktaran Pakdemirli, Bodrum Gümüşlük’teki yangına da havadan ve karadan müdahale edildiğini belirtti.

Pişkinlikle yerli yerinde oturuyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, Yunanistan’daki yangınların ardından Başbakan Kyriakos Miçotakis’in özür dilediğini ve yangın söndürme helikopterlerinin bakımından sorumlu Ordu Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yorgos Kumentakis’in istifa ettiğini hatırlatarak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı özür dilemeye, sorumluları da istifaya çağırdı.
Öztrak şunları söyledi:
“Büyük bir pişkinlikle herkes yerli yerinde oturuyor. Buradan bir kere daha söylüyorum. Bu yangına zamanında müdahale edilmediği için Erdoğan, Erdoğan şahsım hükümeti milletten özür dilemelidir. Derhal doğru düzgün bir ek bütçe yapılmalıdır. Meclis’e bu konuyla ilgili olarak bilgi verilmelidir. Son olarak yangına geç müdahalenin sorumluları kimse hepsi istifa etmelidir.”