12 yıl aradan sonra Türk destroyeri Hayfa’da

12 yıl aradan sonra Türk destroyeri Hayfa’da
Türkiye ile İsrail arasında diplomatik ilişkilerin normalleşmesinin ardından, Türk Donanmasına ait bir savaş gemisi 2010 yılından bu yana ilk kez İsrail’e yanaştı.İsrail medyasına yansıyan haberlerde, NATO tatbikatı kapsamında...

Türkiye ile İsrail arasında diplomatik ilişkilerin normalleşmesinin ardından, Türk Donanmasına ait bir savaş gemisi 2010 yılından bu yana ilk kez İsrail’e yanaştı.

İsrail medyasına yansıyan haberlerde, NATO tatbikatı kapsamında TCG Kemal Reis (F-247) savaş gemisinin, ABD destroyeri USS Forrest Sherman’ın eşliğinde İsrail’in Hayfa limanına demirlediği aktarıldı. TCG Kemal Reis’in Akdeniz’de devriye görevi kapsamında NATO Daimi Deniz Görev Grubu 2’de (SNMG2) yer aldığı öğrenildi.

İsrail Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada gemilerin gelişinin, “İsrail’in NATO ile iş birliği ve desteğinin bir parçası” olduğu vurgulandı.

TCG Kemal Reis, 2010 yılında yaşanan Mavi Marmara krizinin ardından İsrail ile ilişkilerini kesmesinden bu yana İsrail’e yanaşan ilk savaş gemisi olma özelliğini taşıyor.