‘128’E ERDOĞAN’A HAKARET İŞLEMİ

‘128’E ERDOĞAN’A  HAKARET İŞLEMİ
CHP’nin başlattığı, “128 milyar dolar nerede?” kampanyasına sosyal medyadan katılan ve Merkez Bankası’nın eriyen döviz rezervlerini sorgulayan Mersinli bir vatandaşa açılan soruşturmaya tepki var. CHP Mersin Milletvekili...

CHP’nin başlattığı, “128 milyar dolar nerede?” kampanyasına sosyal medyadan katılan ve Merkez Bankası’nın eriyen döviz rezervlerini sorgulayan Mersinli bir vatandaşa açılan soruşturmaya tepki var. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Ortada onca iddia varken savcıların en temel vatandaşlık hakkından suç çıkarmaları yargının saraylaştığının göstergesidir” dedi.

“Saray’ın savcısı değil halkın savcısı olun”

Savcılara çağrı yapan Ali Mahir Başarır tepkisini şu sözlerle dile getirdi:
‘Vatandaşın hakkını, hukukunu korumayı kendilerine görev edinmeyip sadece sarayı korumayı hedef bilen hakim ve savcıların ödüllendirildiği bir yargı sistemi oluşturuldu. Her vatandaş, Merkez Bankası’ndaki parayı sorma hürriyetine sahiptir. Her vatandaş, ülkemizdeki mevcut ‘Tek Adam’ rejimini eleştirme hakkına sahiptir. Yeter artık! Saray’ın savcısı olmayı bir kenara bırakıp, halkın savcısı olun. Devleti yönetenler, eleştiriye açık olmalıdır. Burada bir küfür, bir alenen hakaret yok. Fakat, AKP Genel Başkanı o kadar tahammülsüz ki bu durumu da Cumhurbaşkanlığı görevine başladığından bu zamana kadar ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu’ kapsamında açılan soruşturma sayılarından anlamaktayız.”