’13. cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’

Son Güncellenme Tarihi: Mart 8, 2023 / 08:58

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa krizinin çözülmesinin ardından Habertürk’te Fatih Altaylı’nın programına katılarak gelişmeleri değerlendirdi. Tartışmaları geride bırakma niyetini ortaya koyan Akşener, ittifakta bir daha “katiyen” krizin çıkmayacağını söyledi. “13. Cumhurbaşkanımızı seçmiş gibi hissediyorum. Çok iyi çalışacağım” diyen Akşener “Sonuçta gerilim çözüldü, herkes adına çok iyi oldu. Başardık çok şükür. Hepimiz bir adım attık. O gerilim ortaya çıkmasaydı, cici cici gezseydim ne olacaktı. Birinin ‘Münasebetsiz Mehmet Efendi’ olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“ÜÇÜ BİRDEN KOŞU PARTNERİ”
Yüzde yüz kazanacaklarına inandığını vurgulayan Akşener “Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağımızı söyledik, milletvekili olmayacağız. Milletvekili olmaya kalksam bu işe inanmıyorum demektir. Sayın Kılıçdaroğlu’nu seçtireceğiz” diye konuştu. Altılı Masa’nın, Kılıçdaroğlu’na popülaritesi yüksek 2 belediye başkanını koşu partneri haline getirdiğini söyleyen Akşener “Koşu partneri üçü birden. En önde sayın Kılıçdaroğlu elbette” ifadesini kullandı.

“IŞIK YÜZÜNDEN”
Akşener, Saadet Partisi Genel Merkezi’ndeki toplantının ardından Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklanırken yüzünün neden asık olduğu sorusu üzerine “uykusuzluk ve yüzüne vuran ışık yüzünden öyle göründüğünü” belirterek “Herhangi bir mutsuzluk söz konusu değil. Masada mutabakat sağlandı. İmza koymuşum. Öyle şey olur mu? Bir gece evvel uyumadım” dedi. Akşener, toplantının ardından yemeğe yorgunluğu nedeniyle katılamadığını söyledi.

“METNİ BEN YAZDIM, HAKKINI HELAL ETSİN HERKES”
3 Mart’ta deprem etkisi yaratan konuşma metnini kendisinin hazırladığını belirten Akşener “Evet sertti! Sert olmalıydı. Aslında net olmasına dikkat ettim” diye konuştu. Akşener, taş yağmuruna tutulmuş olsa da önemi olmadığını söyleyerek “Hakkını helal etsin herkes, iyi bir şey oldu” ifadesini kullandı.

“KİMSE AYAĞA KALKMADI”
Kılıçdaroğlu’nun 2 Mart’taki toplantıda sinirlenerek ayağa kalktığı, Karamollaoğlu’nun Akşener’e “yeter” dediği iddiası sorulan Akşener şunları söyledi: “Kimse ayağa kalkmadı. Temel Bey öyle bir şey demedi. Ben fikirlerimi söyledim. Gerginlik yaşandı. Davutoğlu ve Babacan devreye girip suhuletle pazartesiye bırakıldı.”

GECE 02.15 RANDEVUSU
Pazar gecesi 02.15’te İmamoğlu ve Yavaş’ın evine gelirken görünmemeleri için araba gönderdiğini söyleyen Akşener “Kemal Bey’in haberi vardı. Bazı seçenekler ileri sürdüler. (Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı formülü) Önce üçümüz uzlaştık. Konuşurken ortaya çıkan bir şeydi” dedi.

NASIL BAŞBAKAN OLACAK?
Partisinin birinci parti çıkması durumunda milletvekili olmayacağı için başbakan olamayacağının anımsatılması üzerine “Partimden başka arkadaş olur. Erdoğan olamadı Gül oldu. Hiç sakıncası yok” dedi.

Birinci başkan yardımcısı olmak istediği iddiasına net yanıt veren Akşener “Külliyen yalan. Bir kişiyle buna dair tek bir harf konuşmuşsam, programdan çıkışta, politikayı bırakırım” ifadesini kullandı.

“İSTERSE HDP İLE GÖRÜŞEBİLİR”
Akşener, CHP’nin isterse HDP ile görüşebileceğini söyledi ve ekledi “Ama bize asla getiremez.”

IŞIK’TAN ‘AYAĞA KALKMADI’ YANITI
Gazeteci Candaş Tolga Işık, Meral Akşener’in “Kemal Bey ayağa kalkmadı” sözlerinin ardından sosyal medyadan açıklama yaptı. Işık “Akşener bana verdiği beyanatın aksini söyleyip ‘Kemal Bey ayağa kalkmadı’ demiş. Yazdıklarımı kelimesi kelimesine özel kalem md aracılığıyla bizzat kendisine tekrar WP’dan da onaylatıp paylaştım. Söylemediği bir şey yazdığım iddia ediliyorsa paylaşabilirim. Özel kalem md Esma Hanım’la konuştum “Yayında düzeltir birazdan” dedi” açıklamasını yaptı. Ancak yayında düzeltme yapılmadı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top