13 Şubat’ta ibrenin yönü Kılıçdaroğlu

13 Şubat’ta ibrenin yönü Kılıçdaroğlu
Altılı Masa liderleri, 13 Şubat'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde yapılacak son toplantıya büyük ölçüde üzerinde uzlaşılmış "bir veya iki ismi" masaya getirecek. Bu süreçte yapılacak...

Altılı Masa liderleri, 13 Şubat'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde yapılacak son toplantıya büyük ölçüde üzerinde uzlaşılmış "bir veya iki ismi" masaya getirecek. Bu süreçte yapılacak yoğun “ikili-üçlü görüşme” trafiğini Karamollaoğlu'nun yürüteceği belirtiliyor.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre İYİ Parti dışındaki siyasi partilerde ağırlıklı görüş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun masadan aday olarak çıkabileceği yönünde. Kulislere göre İYİ Parti tarafından gündeme getirilen adayın “kamuoyu anketi ile belirlenmesi” yöntemi ise sağlıklı sonuç vermeyeceği düşünülerek masada kabul görmedi.

ADAY PARTİSİNDEN İSTİFA EDECEK Mİ?

Güçlendirilmiş parlamenter sistemin yol haritası üzerinde büyük ölçüde uzlaşma sağlanmasına karşın, bazı partiler, adayın masadan biri olması halinde geçiş sürecinde partisinin başında kalması gerektiğini savunurken, bazıları “adaylıktan itibaren parti rozetini çıkarmalı” diyor. Bu konuda kararın da 13 Şubat'ta verilmesi bekleniyor.

KARAMOLLAOĞLU: ŞUBATTA NETLEŞECEK

Öte yandan SP lideri Karamollaoğlu, TV5’te yaptığı açıklamada Altılı Masa'nın adayına ilişkin "Şubat ayı içinde bu konu mutlaka netleşecek" dedi. 13 Şubat toplantısının ardından adayın açıklanacağı iddiasına ilişkin de "Herkesin mutabık kaldığı bir isim belirlenirse; orada da yapılabilir” ifadesini kullandı.