13 yaşındaki çocuğa cinsel saldırı Şırnak’ı ayağa kaldırdı

13 yaşındaki çocuğa cinsel saldırı Şırnak’ı ayağa kaldırdı
Şırnak’ta önceki akşam, 13 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırı girişiminde bulunan uzman çavuş, çocuğun çığlıklarını duyan çevredekiler tarafından yakalandı. Saldırgan gözaltına alınırken, Şırnak Valiliği...

Şırnak’ta önceki akşam, 13 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel saldırı girişiminde bulunan uzman çavuş, çocuğun çığlıklarını duyan çevredekiler tarafından yakalandı. Saldırgan gözaltına alınırken, Şırnak Valiliği bir açıklama yaparak, soruşturma açıldığını ve aşırı alkollü saldırgan kamu görevlisinin görevinden alındığını açıkladı.

Aşırı alkollü olduğu öğrenilen saldırgan gözaltına alırken, mağdur küçük çocuk ise, Çocuk Şube Müdürlüğü’nde avukatı eşliğinde yaşadıklarını anlatarak, şikayetçi oldu.

Yaşanan olay sonrasında yurttaşlarca çekilen kimi görüntüler sosyal

medyada paylaşıldı. Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, kız çocuğuna yönelik cinsel saldırı olayının faili uzman çavuş A.A.’nın cezasız kalmaması için olayın takipçisi olduklarını duyurdu. Elçi, “Şırnak Barosu, Şırnak’ta 13 yaşındaki küçük kıza cinsel tacizde bulunan uzman çavuş A.A. isimli şahsın eyleminin cezasız kalmaması için yönetim kurulu ve insan hakları merkezi üyesi meslektaşlarımız olayı takip etmektedirler” dedi.

Cinsel saldırı olayı, öğlen saatlerinde de kent merkezinde toplanan bir grup tarafından protesto edildi. Yaşanan durum özellikle sosyal medyada gündeme otururken, HDP eski Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Şırnaklı bir gencin olaya ilişkin çektiği bir videoyu paylaştı. Görüntülerdeki genç, konuyla ilgili İl Emniyet Müdürü ile görüştüklerini ve onun da olayı teyit ettiğini belirtiyor.