13 yıldır dinmeyen acı beklenen adalet

13 yıldır dinmeyen acı beklenen adalet
FETÖ’nün kumpas davaları sırasında intihar ederek hayatına son veren Yarbay Ali Tatar, ölümünün 13. yılında Ankara Karşıyaka'daki mezarı başında anıldı. Tatar’ın yakınları, yine adalet beklentisini gündeme getirdi.Törende...

FETÖ’nün kumpas davaları sırasında intihar ederek hayatına son veren Yarbay Ali Tatar, ölümünün 13. yılında Ankara Karşıyaka'daki mezarı başında anıldı. Tatar’ın yakınları, yine adalet beklentisini gündeme getirdi.

Törende konuşan emekli Koramiral Atilla Kezek, “Çizgisini değiştireni Ali Tatar burada istemezdi. Her yerde adalet arıyoruz. Kız çocuğundan sağlıkçıya kadar tüm Türkiye'de adalet arıyoruz. Onu hukuksuzluktan kaybettik. Kendi kurumu tarafından sahipsiz bırakıldı. En öldürücü silah olan iftirayı kullandılar” dedi.



Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar, eşinin intihar notundaki, “Belki benim ölümüm aydınlığa çıkışı sağlar” sözlerini anımsatarak, “Başınızı dik tutun tavsiyesinde bulundu. Sana verdiğimiz söz ve hakkını savunmak için çalışacağız” ifadesini kullandı.

Ağabey Ahmet Tatar ise, “Unutmak ve hatırlamak insanların en önemli savunma güdülerindendir. Bu anlamda maalesef kötü örnek gösterilen bir ülkede yaşıyoruz” anımsatmasında bulundu. Ağabey Tatar, “Kumpasları kuranlar, canlarımızı alanlar baştan beri haklılığımızın, masumiyetimizin delillerini silmeye, itibarsızlaştırmaya çabaladılar. Tarih, zalimlere boyun eğmeyen Yarbay Ali Tatar'ları da yazacak, zalime iltica edenleri de” dedi.