130 bin personel ne iş yapmaktadır?

130 bin personel  ne iş yapmaktadır?
29 Mayıs günü birçok ilde park, bahçe ve stadlarda kılınacak cuma namazı öncesi erkek öğretmenlerin camiye gelenlere maske ve dezenfektan dağıtmak için görev yapacağı ortaya çıkmıştı. HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy...

29 Mayıs günü birçok ilde park, bahçe ve stadlarda kılınacak cuma namazı öncesi erkek öğretmenlerin camiye gelenlere maske ve dezenfektan dağıtmak için görev yapacağı ortaya çıkmıştı. HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy olaya tepki göstererek, “130 bin personeli bulunan Diyanet İşleri Başkanlığının personeli ne iş yapmaktadır?” dedi.
Sosyal medyadan yaptığı paylaşımla öğretmenlerin görevlendirilme gerekçesini soran Ersoy, “Öğretmenler, ‘eğitim’ ve ‘öğretim’ dışında başka bir amaçla görevlendirilemez!” diyerek şu paylaşımı yaptı:
“Camilerde öğretmenlerin maske ve dezenfektan dağıtmak amacıyla görevlendirilmesini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sorduk:
1- Ülkemizde öğretmenler eğitim ve öğretim faaliyetleri dışında Diyanet’e bağlı personel olarak da mı çalışmaktadır?
2- 95 bini din hizmetlerinde olmak üzere 130 bin personeli bulunan Diyanet bu personellerini hangi işlerde görevlendirmektedir?
3- Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmenlerin camilerde maske ve dezenfektan dağıtmak ile görevlendirmesi bilginiz dahilinde midir? Değilse sorumlular hakkında herhangi bir idari soruşturma ya da inceleme başlatılmış mıdır?
4- 01.05.2020 itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı kadrosunda olup başka bakanlıklar bünyesinde geçici görevlendirme ile çalışan devlet memuru sayısı ve çalıştığı kadrolar nelerdir?”