130 kişinin katiline müebbet hapis

130 kişinin katiline müebbet hapis
Fransa’nın başkenti Paris’te 2015 yılında eş zamanlı saldırılar düzenleyen gruptan hayatta kalan tek kişi olan Salah Abdeslam, bugün sonuçlanan davada suçlu bulundu. BBC Türkçe’nin haberine göre, daha önce Belçika’da...

Fransa’nın başkenti Paris’te 2015 yılında eş zamanlı saldırılar düzenleyen gruptan hayatta kalan tek kişi olan Salah Abdeslam, bugün sonuçlanan davada suçlu bulundu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, daha önce Belçika’da polise ateş açmaktan 20 yıl hapis cezası alan Abdeslam, Fransa’daki davada da “terörizm” ve cinayet suçlarından hüküm giydi. Abdeslam’la birlikte yargılanan 19 kişiden yalnızca biri beraat etti. Savaş dönemleri dışında Fransa topraklarında düzenlenmiş en ölümcül saldırılarda barlar, restoranlar, ulusal futbol stadı ve Bataclan konser salonu hedef alınmış, 130 kişi öldürülmüştü. Abdeslam davanın başlangıcında kendini “IŞİD askeri” olarak tanıtmış fakat bu haftaki son ifadesinde, aradan geçen bu zamanda “değiştiğini” söyleyerek saldırılardan etkilenenlerden özür dilemişti. Saldırılardan 4 ay sonra Mart 2016’da Belçika’nın başkenti Brüksel’de kaldığı evde polisle girdiği silahlı çatışmanın ardından yakalanan Abdeslam, saldırganlara lojistik destek sağlamakla suçlanıyordu. Savcılar, Abdeslam için Fransa’da nadiren istenen müebbet hapis cezası talep etmişti. Abdeslam, 30 yıl sonra şartlı salıverilebilir.