131 yıllık binaya kaçak pvc

131 yıllık binaya kaçak pvc
TARİHİ alanları talan eden defineciler yetmezmiş gibi tarihi binaları talan edenler ortaya çıktı. İzmir’in ilk saat kulesinin bulunduğu, 2. Abdülhamit döneminden kalma tarihi binada, PVC doğrama kullanılarak kaçak tadilat yapıldı.ANKA’nın...

TARİHİ alanları talan eden defineciler yetmezmiş gibi tarihi binaları talan edenler ortaya çıktı. İzmir’in ilk saat kulesinin bulunduğu, 2. Abdülhamit döneminden kalma tarihi binada, PVC doğrama kullanılarak kaçak tadilat yapıldı.
ANKA’nın haberine göre, İzmir’e TCDD 3. Bölge Müdür Yardımcısı olarak atanan Cüneyt Can, geçen yıl ağustos ayında, ailesiyle birlikte TCDD lojmanı olarak kullanılan, Alsancak Garı yerleşkesindeki tarihi binaya yerleşti. İddiaya göre, binanın balkonun PVC doğramayla kapattırmaya yönelik tadilat talebine 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, koruma altındaki 131 yıllık tescilli tarihi binada hiçbir işlem yapılamayacağını bildirdi. Ancak koruma kurulunun itirazına rağmen tarihi binanın balkonu, PVC doğrama ve cam ile kapatıldı.
BURASI BABANIZDAN KALMADI
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, tadilata sert tepki gösterdi. Sertel, “Tıpkı Bodrum Kalesi’ni Sünger Bob haline getirdikleri gibi bu tarihi binayı da komedi bir hale sokmuşlar. Bu bina size babanızdan kalmadı. Tarihe, kültüre saygınız olması lazım. Bunu derhal eski haline çevirmeniz lazım. SİT Kurulu’na da sesleniyorum; siz de suç işliyorsunuz” dedi.
1890 YILINDA YAPILDI
Alsancak Garı, 2. Abdülhamit döneminde, ünlü Fransız mimar Gustave Eiffel tarafından tasarlandı ve 1876 yılında inşa edildi. Fransa’daki Lyon Garı’nın ikizi olan Alsancak Garı’nın yerleşkesine ise 1890 yılında İzmir’in ilk saat kulesinin bulunduğu bu bina yapıldı.