Aslan turu garantiledi

Aslan turu garantiledi
Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki beşinci maçında Marsilya’yı 4-2 mağlup etti ve gruptan çıkmayı başardı. Sarı-kırmızılılar galibiyete Cicaldau, Caleta-Car (k.k.) Feghouli ve Babel’in golleriyle uzanırken...

Temsilcimiz Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi’ndeki beşinci maçında Marsilya’yı 4-2 mağlup etti ve gruptan çıkmayı başardı. Sarı-kırmızılılar galibiyete Cicaldau, Caleta-Car (k.k.) Feghouli ve Babel’in golleriyle uzanırken puanını da 11’e çıkardı. Gruptaki diğer mücadelede Lazio, Lokomotiv’i 3-0 yendi ve puanını 8’e çıkardı. Lider Aslan, son maçında Lazio’ya konuk olacak.

12. dakikada Cicaldau’nun golüyle 1-0 öne geçerken 30. dakikada yine Cicaldau’nun vuruşunda Caleta-Car’ın kendi ağlarını havalandırmasıyla ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

64. dakikada Kerem’in son çizgiye çevirip arka direğe çıkardığı topta Sofiane Feghouli farkı 3’e çıkarırken 68. dakikada penaltı vuruşunda Muslera’yı geçemeyen Milik dönen topu tamamladı ve skor 3-1’e geldi.

82. dakikada oyuna giren Ryan Babel topla ilk buluşmasında, Marcao’nun harika pasında topu 90’a astı ve skoru 4-1’e getirdi. Marsilya’da Milik 85’te bir gol daha buldu ve farkı yeniden 2’ye indirdi.

Galatasaray sahadan 4-2’lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 11’e yükselterek liderliğini sürdürdü. Grubun diğer maçında ise Lazio, Lokomotiv’i deplasmanda 3-0 mağlup ederek liderlik şansını son maça taşıdı.

Galatasaray, gruptaki son maçında İtalya’da Lazio ile karşı karşıya gelecek. Sarı-kırmızılılar, rakibine yenilmemesi durumunda liderliğini koruyacak ve son 16’ya kalacak. Aslan grubunu ikinci sırada tamamlaması durumunda ise son 16 turu için play-off oynayacak.

Stat: Nef
Hakemler: Tobias Stieler, Eduard Beitinger, Robert Kempter,
Galatasaray: Fernando Muslera, DeAndre Yedlin, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu (Bartuğ Elmaz dk. 90+2 ?), Cicaldau (Morutan dk. 51), Sofiane Feghouli (Christian Luyindama dk. 82 ?), Kerem Aktürkoğlu (Ryan Babel dk. 82), Mbaye Diagne (Mustafa Muhammed dk. 90+2 ?)
Teknik Direktör: Fatih Terim
Marsilya: Pau Lopez, Caleta-Car, Saliba, Peres, Kamara, Gueye (De La Fuente dk. 63), Guendouzi, Gerson, Dieng, Lirola, Milik
Teknik Direktör: Jorge Sampaoli
Goller: Cicaldau (dk. 12), Caleta-Car (dk. 30 k.k.), Feghouli (dk. 64), Babel (dk. 83) (Galatasaray), Milik (dk. 68 ve 85) (Marsilya)