15 dakika online dersle doktor, mühendis,
dişçi olacaklar

15 dakika online dersle doktor, mühendis,dişçi olacaklar
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) tüm bölümlerde online ders saati 15 dakika olarak belirlendi. Karara akademisyenler isyan etti: “15 dakikalık dersle doktor, diş tabibi, mühendis yetişir mi?”Sözcü’den Latif Sansür’ün...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) tüm bölümlerde online ders saati 15 dakika olarak belirlendi. Karara akademisyenler isyan etti: “15 dakikalık dersle doktor, diş tabibi, mühendis yetişir mi?”


Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre; deprem gerekçe gösterilerek üniversitelerin önce kapatılması, sonra online eğitime karar verilmesi hemen tüm çevrelerden tepki alırken, ADÜ tüm bölümlerde online ders saatini 15 dakika olarak belirledi.
Üniversite Senatosunun ADÜ Uzaktan Eğitim Merkezi alt yapısının tüm online dersleri kaldıramadığı için böyle bir karar aldığı, Google Kurumsal Video Sistemi üzerinden ders veren TIP Fakültesi’nin de senato kararına uymak için ders saatlerini indirdiği öğrenildi. Sistem kaldırmadığı için 15 dakikaya indirilmesine rağmen, derslerin akşam saatlerine kaydırıldığı da belirtildi.


ADÜ Yönetimi, kararı tüm akademisyenlere gönderdiği mesajla duyurdu. “Temel Tıp Bilimleri Dönemi (I-II-III) 27 Şubat 2023 tarihinde uzaktan eğitim (online) olarak başlayacaktır. Online eğitimin detayları, EBYS üzerinden ve kurumsal mail adresinden sizlere gönderilmiştir. 1 ders saati 15 dakika olarak tanımlanmış olup, 15 dakika ek süre de programda bırakılmıştır” denilen mesajda 2 saatlik dersin 30 dakika ile sınırlandığı belirtildi.
Akademisyenler karara, “15 dakikalık dersle doktor, diş tabibi, mühendis yetişir mi? Hatta 15 dakikayı, doktor muayene süresi gibi 5 dakikaya indirsinler” diyerek tepki gösterdi.