15 Mayıs hepimizin

15 Mayıs hepimizin
HDP öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanında Nevruz buluşması gerçekleştirildi. Depremler nedeniyle bu yılki buluşmada kutlama yapılmadı, sahnelerin rengi de siyahtı. sahneler siyahtı. En kalabalık buluşma İstanbul’daydı.“Hükûmet...

HDP öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanında Nevruz buluşması gerçekleştirildi. Depremler nedeniyle bu yılki buluşmada kutlama yapılmadı, sahnelerin rengi de siyahtı. sahneler siyahtı. En kalabalık buluşma İstanbul’daydı.

“Hükûmet İstifa” sloganlarıyla başlayan İstanbul etkinliğine, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve HDP’li milletvekilleri, birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütünün temsilcisi katıldı.

Nevruz etkinliğinde konuşan Pervin Buldan, “14 Mayıs tarihi bizler açısından önemli bir fırsattır. Aynı zaman da bir milat olacaktır ve AKP-MHP’nin bu seçimlerde Türkiye halklarının ne kadar büyük olduğunu Kürtlerin ne kadar iradeli olduğunu, kadınların, gençlerin bu ülkeyi değiştirme ve dönüştürme yeteneğinin nasıl ortaya çıkacağını göstereceği bir tarihtir 14 Mayıs. Bu meydanı dolduranlar şunu bilsin ki demokrasi meydanlarda yazılır. Barış meydanlarda ilan edilir. Ama barışı da adaleti de özgürlüğü de bizler 14 Mayıs tarihinde sandıklarda ilan edeceğiz,” diye konuştu.

Bu yılki Nevruz’un deprem nedeniyle bayram havasında kutlanamadığını belirten Buldan, “O yüzden bu yılki nevruz biraz buruktur, bu yılki nevruz acılıdır, bu yılki öfkelidir, bu yılki nevruz depremde yaşamını yitirenlere adanmıştır,” dedi. HDP Eş Genel Başkanı Buldan konuşmasında, “Bu iki ay içinde çok sıkı çalışacağız, gelecek bizimdir, 14 Mayıs sonrası hepimizindir,” ifadelerini kullandı.