‘15 Temmuz’u unutturmama sözümüzü yerine getireceğiz’

‘15 Temmuz’u unutturmama sözümüzü yerine getireceğiz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’da tankların koruması altında, o gece belediye başkanının evine giden bir ana muhalefet başkanı vardı. ‘Tankların arasından nasıl gittiniz’ deyince ‘haberim olsaydı ben de gelirdim’...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz’da tankların koruması altında, o gece belediye başkanının evine giden bir ana muhalefet başkanı vardı. ‘Tankların arasından nasıl gittiniz’ deyince ‘haberim olsaydı ben de gelirdim’ diyecek kadar seviye kaybı yaşayan ana muhalefet lideri” ifadelerini kullandı.

Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu kararı Danıştay tarafından iptal edilerek 24 Temmuz’da ibadete açılacak Ayasofya için “Ayasofya’nın kiliseden değil müzeden camiye dönüştürüldüğünün altını çizmek istiyorum” dedi.
“Yakın tarihlerde yaşanan sokak eylemlerinde, İstanbul’un duvarlarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ yazdığını da unutmadık” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
‘YANLIŞI DÜZELTİYORUZ’
“İstanbul’da 435 kilise var. Bunların bir kısmını devletimizin cebinden ihya ettik, restore ettik. Bizim farklı dinin mensuplarına, mabetlerine karşı düşmanlığımız, hasımlığımız yok. Tam aksine saygı var. Ayasofya’yı yanlış bir kararla olsa müzeye biz çevirmiştik, yine biz camiye döndürüyoruz. 1934’de kimler müzeye çevirdi? Şimdi de biz aslına rücu ettiriyoruz. Bir yanlışı biz düzeltiyoruz”