15 yaşındaki drone pilotu

15 yaşındaki drone pilotu
Ukrayna başkentinin yakınlarında yaşayan yaşayan 15 yaşındaki Andrii Pokrasa, Kiev ile Zhytomyr arasındaki E40 otoyolu boyunca ilerleyen konvoyu bulmalarına yardım etmesi için doğrudan orduyla temasa geçti. Yetkililer, Pokrasa›nın...

Ukrayna başkentinin yakınlarında yaşayan yaşayan 15 yaşındaki Andrii Pokrasa, Kiev ile Zhytomyr arasındaki E40 otoyolu boyunca ilerleyen konvoyu bulmalarına yardım etmesi için doğrudan orduyla temasa geçti. Yetkililer, Pokrasa›nın yardım talebine olumlu yaklaştı.


Pokrasa, drone’unu  karanlıkta yakındaki bir alana götürdü, yaklaşan konvoyun fotoğraflarını ve GPS koordinatlarını başarıyla aldı. Ardından babası bunu sosyal medya aracılığıyla Ukrayna ordusuna iletti. Dakikalar sonra, Ukrayna topçusu Berezivka, Kiev şehir merkezinden yaklaşık 40 km uzaklıktaki konvoyu yok etti.

NTV’nin Global News’in haberinden aktardığına göre gencin yöntemi o kadar başarılıydı ki, ordu Pokrosa’ya daha uzun menzilli yüksek dereceli bir insansız hava aracının kontrollerini verdi ve sonuç olarak birkaç Rus tank birimini ve zırhlı aracı imha etmeye devam etti.