16 yaşındaki Aksan’ın cansız bedeni özel harekâtın atış talimi yaptığı yerde bulundu

Son Güncellenme Tarihi: Mart 29, 2022 / 07:16

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Şanlıurfa’da günlerdir kayıp olan 16 yaşındaki Muharrem Aksan ile ilgili açıklama yapan Beştaş, “Muharrem Aksan, 16 yaşında Urfalı bir Kürt çocuğu. Fırat’ın kenarında cansız bedeni bulundu, beden bile diyemiyorum, uzuvları parçalanmış. Özel harekat polislerinin atış talimi yaptığı bir yerde cansız bedeni bulundu” dedi. “Fırat’ın kenarlarındaki ölümlerden kimsenin haberi olmadı. Karartılıyor. Bu bir cinayet mi?” diye soran Beştaş, “Eline bir malzeme mi aldı, patladı? Ne oldu? Soruların cevabını bilmiyoruz. Yeni bir cezasızlık ile karşılaşmak istemiyoruz. Bununla ilgili soruşturmanın yakından takipçisi olacağız. Bir Kürt çocuğunun daha ölümünden büyük üzüntü duyduğumuzu yinelemek istiyorum” diye konuştu.

Öğrenilen bilgilere göre; Aksan, Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesindeki arazide çobanlık yapıyordu. Aksan’ın şüpheli ölümü üzerine Şanlıurfa Barosu “Olayın aydınlatılması için sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” açıklaması yapmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Şanlıurfa Valiliği olayın yaşandığı bölgenin 2005 yılından bu yana atış talimleri için tahsis edildiğini belirtti. Ancak çevrede yaşayan görgü tanıkları son iki yıldır bahsi geçen alanda atış talimleri yapıldığını daha önce buna şahit olmadıklarını söylediler.

DEVA, BAKAN SOYLU’YA SORDU
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu da Aksan hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Yeneroğlu, “Emniyet ilgili alanda gerekli önlemleri almış mıdır? Atış talimi ve tatbikat alanının etrafı çit, duvar veya benzeri engellerle çevrilmiş midir? Uyarı levhaları konulmuş mudur?” diye sordu.

Aksan’ın ön otopsi raporunda, vücudundan 12 metal parçası çıkarıldığı ve sağ elinin olmadığı belirtildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top