’17/25 Aralık’tan önce yapsaydım daha anlamlı olurdu’

’17/25 Aralık’tan önce yapsaydım daha anlamlı olurdu’
CNN Türk'te "Hafta Sonu" programına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, “Siz kendinizi çok fazla televizyonda anlatmıyorsunuz. Kendinizi anlatmayı düşünmediniz mi?" sorusuna yanıt verdi.Bilal Erdoğan,...

CNN Türk'te "Hafta Sonu" programına konuk olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, “Siz kendinizi çok fazla televizyonda anlatmıyorsunuz. Kendinizi anlatmayı düşünmediniz mi?" sorusuna yanıt verdi.

Bilal Erdoğan, "Şimdi tabii bunları 17/25 Aralık’tan önce yapsaydım daha anlamlı olurdu gibi düşünüyorum. O dönemden sonra ne zaman gündem olsa ‘Kendine daha iyi tanıtman lazım’  dendiği zaman o işe ben girişemedim. O farklı bir motivasyon gerektiriyor, oraya kafa yorma ve zaman gerektiriyor. İştigal ettiğim alanlar biraz işin mutfağı gibi görünen alanlar. Gençler yetişsin, kendi kültürünü sevsin, çocuklara burs verelim vs. Hep böyle yaygın reklamı yapılıp da karşılık görülemeyecek işler olduğu için…" değerlendirmesinde bulundu.

‘CUMHURBAŞKANI’NIN OĞLU OLMAK ZOR’

Erdoğan, "Bazı şeyleri de eğitimimiz itibariyle karşılığını illa bu dünyada alacağımızı düşünmüyoruz.Doğru şeyleri yapalım, Ben PR’la işlere girdiğim zaman diğer işlerimi zehirler mi acaba diye kaygıya giriyorum.  Elbetteki bir Cumhurbaşkanı’nın oğlu olmak, böyle bir ailenin üyesi olmanın da getirdiği birçok komplikasyonlar, zorluklar var.  En büyük zorluk ben 'Cumhurbaşkanı’nın oğlu olsa yapardım' dediği her şeyi bizim üzerimize boca ediyor." diye konuştu. 

HARF VE KILIK - KIYAFET İNKLABINI HEDEF ALDI

Konuşmasında harf inkılabını da hedef alan Erdoğan, şunları söyledi: "İlkokulda olduğum yılları hatırlıyorum. Çok net bir şekilde alfabemizden dolayı geri kaldığımız bize anlatıldı. O zaman sorgulamamıştım ama sonradan düşününce... O zaman komşumuz Yunanistan niye alfabesini değiştirmemiş? Komşumuz Gürcistan... Hadi Gürcistan'ı çok ileri bir ülke olarak değerlendirmeyelim. Japonya niye alfabesini değiştirmemiş? Çin niye alfabesini değiştirmedi? O zaman insan diyor ki demek ki gelişmenin alfabeyle bir alakası yokmuş.

Sonra başka ülkelere bakıyoruz. Kıyafetini değiştirmeden gelişen de var. O zaman niye kıyafet değiştirmeyi gelişmeyle irtibatlandırmışız? Yani şekil olarak değişmenin ruh olarak değişmeyle ilişkisi öyle sanıldığı gibi kolay değil. Şeklinizi de değiştireceksiniz de sonra Batı gibi teknolojide, bilimde, fende ilerleyeceksiniz de... E bu kadar şeklimizi benzettik, o zaman niye yakalayamadık bugüne kadar.

Hilal Kaplan'a yönelik hakaretle gündeme gelen Saadet Partili Ebubekir Savaşan gözaltında