19 AY SONRA GELEN PODYUM

19 AY SONRA GELEN PODYUM
2021 MotoGP sezonunun sekizinci yarışının yapıldığı Almanya Grand Prix’sini Honda sürücüsü Marc Marquez kazanırken, ikinci son yarışın galibi KTM pilotu Miguel Oliveira, üçüncü şampiyona lideri Fabio Quartararo oldu.Yarış...

2021 MotoGP sezonunun sekizinci yarışının yapıldığı Almanya Grand Prix’sini Honda sürücüsü Marc Marquez kazanırken, ikinci son yarışın galibi KTM pilotu Miguel Oliveira, üçüncü şampiyona lideri Fabio Quartararo oldu.
Yarış hafta sonu her zamanki gibi sıralama turlarıyla başladı. Sıralamaların sürpriz isim şüphesiz Aprilia pilotu Aleix Espargaro idi. Espargaro yarışa üçüncü cepten başlayarak ilk çizgide yer aldı. Böylece Aprilia 21 yıl aradan sonra ilk çizgiden başlama fırsatı yakaladı.


Yarış, kuru bir zeminde başladı. Yağmur beklentisi pek olmasa da dokuzuncu turda yağmur çiselemeye başladı ve beyaz bayraklar çıktı. Yani isteğe bağlı olarak pite girilebilir ve yağmur lastikli motosikletler ile değiştirilebilirdi. Ancak yağmurun etkisini artırmamasından dolayı yarış pit-stopsuz devam etti.
Son yarışlarda dikkat çeken performansıyla Johann Zarco pole pozisyonunu elde ederken, Yamaha pilotu Quartararo yarışa ikinci cepten başladı.
Yarışın merakla beklenen ismi tabii ki Marquez idi. Bu pistte hiç yenilmeyen sekiz kez dünya şampiyonu olmuş Marquez, geçen seneki Jerez sakatlığının izlerini taşısa da Almanya onun geri dönüşü olabilirdi. Sağ kolundaki sakatlıktan dolayı sağa olan virajlarda zorlanan deneyimli pilot, Almanya pistinin 13 virajından sadece üçünün sağa olmasını kendi avantajına kullanabilirdi.
Beşinci cepten yarışa başlayan Marquez kırmızı ışıkların sönmesiyle müthiş bir çıkış yaptı ve ilk virajdan sonra ikinciliği aldı. Bir tur boyunca Aleix Espargaro’nun arkasında kalsa da start düzlüğünde liderliği aldı ve yarışı birinci sırada bitirdi. Bu seneki ilk podyumunu birincilikle alan İspanyol pilot, 2019 Kasım Valencia galibiyetinden sonraki ilk galibiyetini de elde etmiş oldu. Bu pistte katıldığı tüm serilerde birinci olan Marquez bu sonuçla galibiyet serisini 11’e çıkardı. Marquez’in geri dönüşü mü? Bunu önümüzdeki yarışlar gösterecek.
Şampiyona lideri Quartararo yarışa ikinci sıradan başladı. Fransız pilot ilk turlarda gerilere düşse de, bitime son on tur kala iyi bir performans gösterdi ve podyumun son basamağını aldı.
Poleden başlayan Zarco için Almanya hafta sonu pek de iyi geçmedi ve birinci başladığı yarışı ancak sekizinci sırada tamamladı.
Marquez sürprizinden sonra elde ettiği sonuçla şaşırtan bir diğer isim de Oliviera oldu. İspanya yarışını birincilikle bitiren Oliviera, altıncı sırada başladığı Almanya yarışında ikinci oldu ve böylelikle arka arkaya üçüncü podyumunu da elde etti. Bu sonuçla KTM’in dikkat çekici performansı son iki yarışta daha da dikkat çekmeye başladı.
Sezonun bir sonraki yarışı 27 Haziran’da Hollanda’da yapılacak.