199-1027 TL fiyatlı deprem çantasına yoğun ilgi

199-1027 TL fiyatlı deprem çantasına yoğun ilgi
On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından deprem çantası arayışı arttı. Deprem anında hayat kurtarabilecek ilkyardım çantaları 199 lira ile 1.027 lira arasında değişen fiyatlarda satılıyor. AFAD...

On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem felaketinin ardından deprem çantası arayışı arttı. Deprem anında hayat kurtarabilecek ilkyardım çantaları 199 lira ile 1.027 lira arasında değişen fiyatlarda satılıyor.

AFAD resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre deprem çantasında yüksek kalorili gıdalar, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı, çabuk bozulmayan konserve, kuru meyveler, tahin, pekmez, meyve suyu gibi ürünler olmalı. Ayrıca her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu çantaya dahil edilmeli. Bir deprem çantasında önemli belge fotokopileri, hijyen maddeleri ile bazı araç ve gereçlerin bulunması gerekiyor. Çantada kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet), tapu, sigorta, ruhsat belgeleri, zorunlu deprem poliçesi, diplomalar, pasaport, banka cüzdanı, diğer (evcil hayvan sağlık karnesi) bulunmalı.