1'i ağır 17 yaralının tedavisi sürüyor

1'i ağır 17 yaralının tedavisi sürüyor
Önceki sabah Düzce’de 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremde son duruma ilişkin bilgi verdi ve 93 yaralı olduğunu duyurdu. Yaralılardan birinin durumu ağır.Saat 04:08’de gerçekleşen...

Önceki sabah Düzce’de 6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca depremde son duruma ilişkin bilgi verdi ve 93 yaralı olduğunu duyurdu. Yaralılardan birinin durumu ağır.

Saat 04:08’de gerçekleşen deprem İstanbul, Bursa, Ankara, Eskişehir, Bilecik ve Balıkesir’de de hissedildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) TSİ 14.55’te yayınladığı açıklamada, Düzce’nin Gölyaka ilçesindeki depremin ardından, en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 138 artçı deprem meydana geldiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Koca'nın verdiği bilgiye göre Düzce’de 1’i ağır 37 yaralı; İstanbul’da 2, Bolu’da 14, Zonguldak’ta 10, Sakarya’da 26, Bursa’da 4 yaralı bulunuyor.
Yaralılardan 17'sinin tedavisi sürüyor.


EN UFAK BİR ŞEY ÖDEMENİZE GEREK YOK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgedeki yapıların yüzde 75'inin yenilenmiş olduğunu söyledi. Soylu, deprem bölgesi Düzce’de, “Şu anda spor salonlarımızın hepsi açık. Bütün yemek araçlarımız, aynı zamanda fırınlarımız, lokantalarımız, hiçbir şey konusunda milletimizin en ufak bir şey ödemesine de gerek yok. Biz, her şeyi üstleneceğiz. Yeter ki bu travma geçsin” dedi.

AFAD'ın 5,9 olarak açıkladığı depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 6,0 olarak revize etmişti.


EĞİTİME 2 GÜNLÜK ARA
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, deprem nedeniyle kentte eğitim ve öğretime 2 gün ara verildiğini açıkladı.

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Çok şiddetli hissettik. Şu anda insanlar evlerinin dışında" dedi ve ekledi:
“Biz deprem kuşağında bir şehiriz. Düzce'de depremle ilgili 30 yıla yakın bir zaman geçti. Konutlarımız %80 oranında yenidir.”


ADLİYEDE CİDDİ HASAR MEYDANA GELDİ
Düzce'de deprem sonrası bazı ev ve iş yerlerinin duvarları yıkıldı.

Düzce Adliyesi'nde de hasar meydana geldi.

Düzce Adliyesi'nin 1999 depreminden sonra yapılmasına rağmen ciddi hasar görmesi dikkat çekti. Gece olduğu için bir facia yaşanmadı. Adliyeyi yapan Aras İnşaat, 11 kentte daha adliye binasının yanında çok sayıda devlet hastanesi ve kamu binası ihalesi almış.

Deprem sırasında adliye binasından kopan beton parçaları binanın etrafına döküldü. Binanın girişi molozlarla kaplandı.


5’İ AĞIR 321 BİNADA HASAR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Düzce'de meydana gelen depremin ardından 5'i ağır, 321 binada hasar tespit edildiğini açıkladı. Düzce Belediyesi de depremin ardından şehre su verilen ana regülatördeki arıza nedeniyle şehre su verilemeyeceği bildirildi.

Kandilli Rasathanesi, Düzce'de meydana gelen deprem hakkında yazılı açıklama yaptı ve bir basın bülteni yayımladı.

Açıklamada, "Depremi takiben 6. dakikada tsunami uyarı mesajlarımız ülkemizde AFAD'a, bölgemizde de sistemimize üye olan ülkelerin ilgili merkezlerine iletilmiştir. Uyarı mesajı eki olarak gönderilmiş olan haritalar ekte sunulmuştur. TSİ 06:46 itibarı ile tsunami uyarısının iptal edildiğine dair son mesaj yayınlanmıştır" denildi.


CHP HEYETİ: 99’DAN SONRA YENİLENMEYEN BİNALAR VAR
TBMM Deprem Araştırma Komisyonu'nun üyesi CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet de incelemelerde bulunmak için Düzce'ye gitti. Heyette bulunan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, 1999 Gölcük depreminde hafif hasar alan binaların bu depremin ardından hasarının artığına dikkat çekti. Hançerli, 1999 Gölcük depremi sonrasında hâlâ yenilenmemiş binaların olduğunu, bu binaların hızlı bir şekilde yenilenmesi gerektiğini ifade ederek "99 depreminden ders çıkardık diye ifade etmiştik, ama 23 yıl sonra Düzce'ye baktığımızda bile hâlâ yenilenmemiş, o dönemde hasar almış binalar var. Bu bizim büyük ayıbımız. Bunun için tekrar telafi etmeye ihtiyacımız var" dedi.