2/B ve tarım arazisi taksitleri ertelendi

2/B ve tarım arazisi taksitleri ertelendi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, koronovirüsle mücadele kapsamında çiftçilerin yanında olmak adına ek tedbirleri hayata geçirdiklerini belirtti.Tahsil edilmesi gereken gelirler ile ecrimisil gelirlerine...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, koronovirüsle mücadele kapsamında çiftçilerin yanında olmak adına ek tedbirleri hayata geçirdiklerini belirtti.
Tahsil edilmesi gereken gelirler ile ecrimisil gelirlerine ilişkin 399 sıra sayılı Milli Emlak Genel Tebliği’nin bugün Resmi Gazete’de yayımlandığını aktaran Kurum, yeni düzenlemeye ilişkin şu bilgileri verdi. “Hazırladığımız yeni tebliğ ile 2/B ve tarım arazilerinin satış bedeli ve taksitlerini herhangi bir zam veya faiz uygulamadan 3 ay süreyle erteleyeceğiz. 2/B ve tarım arazileri satışlarında 46 bin 500 hak sahibinin nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin ödemesi gereken toplam 156 milyon lira borç tutarını herhangi bir zam veya faiz uygulamadan ve başvuru şartı aranmaksızın 3 ay süreyle erteliyoruz.”
Kurum tebliğ ile Hazineye ait tarım arazilerini tarım ve hayvancılık amaçlı kullanan çiftçilerin ödemelerinin de ertelendiğini açıkladı.