2 bin 200 yıllık Laodikya ziyarete açılmaya hazırlanıyor

2 bin 200 yıllık Laodikya ziyarete açılmaya hazırlanıyor
Laodikya Antik Kentinin tiyatro bölümündeki kazı ve restorasyon çalışmaları gelecek aylarda tamamlanacak. Bu tarihten itibaren antik tiyatronun ziyarete açılması planlanıyor.UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne giren Laodikya...

Laodikya Antik Kentinin tiyatro bölümündeki kazı ve restorasyon çalışmaları gelecek aylarda tamamlanacak. Bu tarihten itibaren antik tiyatronun ziyarete açılması planlanıyor.
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne giren Laodikya Antik Kenti’nde kazı ve restorasyon çalışmaları 2008 yılından beri yılın 12 ayı devam ediyor. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığındaki ekip tarafından yürütülen çalışmalar antik tiyatro kısmında sürdürülüyor. Prof. Dr. Şimşek yaptığı açıklamada, tiyatroyu orijinalliğini koruyarak ayağa kaldırmaya çaba gösterdiklerini söyledi. Mayıs ayının ortalarından itibaren çalışmalara tam kapasite devam ettiklerini anlatan Şimşek, “Binlerce yıl öncesine ait kültür varlıklarının ortaya çıkarılması ve ayağa kaldırılması için çalışıyoruz. Haziran ayının başından itibaren Laodikeia Antik Kenti’ni yeniden ziyarete açmayı planlıyoruz” dedi.