2 bin 400 salondan sadece 20'si açıldı

2 bin 400 salondan sadece 20'si açıldı
Kovid-19 ile mücadelede normalleşme süreci olan 1 Temmuz itibarıyla faaliyetlerini sürdürmelerine izin verilen Türkiye'deki yaklaşık 2 bin 400 sinema salonu ile tiyatro salonunun çok azı kapılarını sanatseverlere açtı.Kültür...

Kovid-19 ile mücadelede normalleşme süreci olan 1 Temmuz itibarıyla faaliyetlerini sürdürmelerine izin verilen Türkiye'deki yaklaşık 2 bin 400 sinema salonu ile tiyatro salonunun çok azı kapılarını sanatseverlere açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı genelgesi kapsamında 1 Temmuz itibarıyla Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun aldığı önlemlere uymak koşuluyla kültür sanat faaliyetlerine devam etme izni verilen tiyatro ve sinema salonları, eski çalışma düzenlerine aşamalı olarak geçebilecek.

'AÇILAMIYOR'

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Genel Sekreteri Fevzi Genç, "Sinema salonlarının çoğu açılmıyor. Yaklaşık 2 bin 400 salondan 15-20 küçük sinema açılacak. Aslında 'açılmıyor' değil, sinema salonları 'açılamıyor'. 7 Ağustos haftasında yüzde 35-40 kadarının hizmet vereceğini öngörüyoruz" dedi.

YARIM KALANLAR YAYINLANACAK

İki gün önce açılan 15-20 salonun da mart ayında gösterimi yarım kalan filmlerle faaliyete başlayacağını belirten Genç, Türk filmlerinin de vizyonunun ertelendiğini, setlerin durduğunu hatırlattı. Genç, "Zincir kırıldı, onu tamir etmek biraz zaman alacak. Tüm sektör durunca ayağa kalkmamız zaman alacak gibi görünüyor" dedi.

ÖZEL TİYATROLAR DA AÇILMIYOR

Başkentte bulunan yaklaşık 30 özel tiyatronun birçoğu da eylül-ekim dönemi için hazırlıklarını yapmak ve gelir sıkıntılarının aşılamaması sebebiyle dün açılmama kararı aldı. Tatbikat Sahnesi, Çankaya Sahne, Ankara Sanat Tiyatrosu başta olmak üzere Başkentteki özel tiyatrolar pandemi sebebiyle sahnelerini açmayacak.