2 gün Eziyet, Sonra İzin Baro Başkanları Anıtkabire Yürüdü

2 gün Eziyet, Sonra İzin  Baro Başkanları Anıtkabire Yürüdü
Polis ablukası altındaki 2 günün ardından, baro başkanlarının Ankara’ya girişine izin çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yürütülen müzakereler sonucu, başkanlar olağanüstü önlemler altında ve etten duvar oluşturan...

Polis ablukası altındaki 2 günün ardından, baro başkanlarının Ankara’ya girişine izin çıktı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yürütülen müzakereler sonucu, başkanlar olağanüstü önlemler altında ve etten duvar oluşturan polis kordonunda 200 metrelik sembolik yürüyüş yaptı.  Ardından araçlarla Ankara’ya girebilen başkanlar Tandoğan meydanında araçlardan inip Anıtkabir’e kadar yürüdüler.

“Savunma susmadı, susmayacak” sloganları ve zafer işaretleriyle yürüyerek gittikleri Anıtkabir ziyaretinin ardından açıklama yapan Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, “Bugün savunma adına bir tarih yaşanmıştır. Savunma yürüyüşü ülkenin başkentinde taçlandı” dedi. Bir gazetecinin yürüyüşe nasıl izin verildiğine dair sorusuna Sağkan, baro başkanlarının kararlılıkları sonucu yürüyüşün devam ettiğini söyledi.

Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan da geceyi çok zor şartlar altında geçirdiklerini, fiili bir gözaltı ve tecrit koşullarında hukuksuz bir ortamın bulunduğunu ifade ederek, Antalya Barosu olarak İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Valiliği hakkında ‘İşkence, Eziyet’, ‘Kötü muamele’, ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçlarından dava açmaya hazırlandıklarını kaydetti.